Uitreiking Brabants Verkeersveiligheids Label aan basisschool Willem de Zwijger

Geplaatst: 25-10-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Kinderen zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Elk jaar zijn in Nederland honderden kinderen betrokken bij verkeersongevallen. Meer dan een hele schoolklas laat daarbij het leven. Zij moeten daarom leren veilig aan het verkeer deel te nemen. Om verkeerseducatie op scholen te stimuleren en een hoge kwaliteit te waarborgen, is er in 1997 een keurmerk in het leven geroepen: het Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL) met het beeldmerk SEEF de Zebra toont aan dat een school zich inzet voor verkeerseducatie en -veiligheid rond de school.

Verkeersveiligheid, gezondheid, milieu en ouderbetrokkenheid

Basisschool Willem de Zwijger in Willemstad ontvangt het Brabants Verkeersveiligheids Label op vrijdag 25 oktober om circa 08.30 uur namens de provincie Brabant uit handen van wethouder Zwiers van de gemeente Moerdijk. Met het label aan de muur laat de school zien dat ze werken aan verkeersveiligheid, gezondheid, milieu en ouderbetrokkenheid. 

Wethouder Zwiers: ‘De gemeente beschouwt veiligheid in dit geval verkeersveiligheid als één van haar kerntaken. Door aandacht te blijven geven aan verkeersveiligheid in onder andere het onderwijspakket vanuit het project Brabants Verkeersveiligheids Label. Het doel is om te komen tot een verbetering en bewustwording van verkeersgedrag bij onze inwoners.’

Verkeerslessen en verkeersprojecten

Het label is hét bewijs dat verkeersveiligheid structureel deel uitmaakt van het schoolbeleid. De leerlingen krijgen verkeerslessen en er zijn verkeersprojecten met praktische oefeningen. Daarnaast zijn verkeersouders of -verzorgers betrokken bij verkeerseducatie.

Meer informatie kunt u lezen op www.bvlbrabant.nl en www.nulverkeersdodenbrabant.nl.