Activiteiten tijdens de Week van de Opvoeding in Moerdijk

Geplaatst: 18-9-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Van maandag 7 tot en met zondag 13 oktober 2019 is het de landelijke Week van de Opvoeding. Ook dit jaar besteedt Moerdijk hier weer extra aandacht aan. De hele week vinden er allerlei activiteiten en bijeenkomsten plaats. Deze week staat in het teken van opvoeden en ouderschap. 

Gemeente Moerdijk, Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en meerMoerdijk willen graag aandacht besteden aan de Week van de Opvoeding in Moerdijk. De voorbereidingen van de Week van de Opvoeding zijn in volle gang. Wethouder Eef Schoneveld: “Ook dit jaar zorgen we voor een leuk programma van activiteiten en bijeenkomsten waarin 'opvoeden is samenspel' centraal staat.” 

REAL LIFE Fortnite 

Het meest beroemde spel komt op woensdag 9 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur in de Niervaert in Klundert tot leven in een daarvoor opgezette Battle Royal omgeving. Geef je dan snel op via: meermoerdijk.nl

Educatieve theatervoorstelling

Is mijn puber gameverslaafd? Een beetje alcohol onder de 18 kan toch geen kwaad? En hoe zit het nu eigenlijk met dat lachgas? Een puber in huis kan heel leuk zijn! Maar hoe hou je het gezellig terwijl hij of zij van alles wil uitproberen? Die verleidingen die een puber tegenkomt, maken het opvoeden niet altijd even gemakkelijk. Waarom zou je alcohol tot hun 18e moeten verbieden en hoe pak je dat nu aan? Wat voor invloed heeft gamen op het puberbrein?

In samenwerking met Helder Theater geeft Novadic Kentron een hoop antwoorden en handvaten aan ouders. Een hilarische theatervoorstelling gecombineerd met de laatste kennis over het puberbrein, alcohol, gamen en verslaving. Deze voorstelling vindt plaats op donderdag 10 oktober van 19.30 uur tot 21.00 uur in de Parel in Fijnaart. Voor ouders met kinderen tussen 10 en 18 jaar. Inschrijven via meermoerdijk.nl.

LIVE gamen en vragen beantwoorden

Met de Week van de Opvoeding is MeerMoerdijk live aanwezig op de sociale media kanalen om tijdens het gamen vragen te beantwoorden van jullie! Ben jij benieuwd naar hun mening over een (opvoedkundige) vraag, wil je iets weten? Volg Meer Moerdijk dan via Instagram en Facebook.

Meer weten over deze week of opvoedkundige vraagstukken? Kijk dan op cjgmoerdijk.nl.