We gaan weer bladkorven plaatsen

Geplaatst: 20-9-2019

Nieuwsbericht afbeelding

In de eerste week van oktober gaan we weer metalen bladkorven plaatsen op verschillende plekken. Ze zijn bedoeld voor bladeren van gemeentelijke bomen die in uw tuin of rondom uw woning zijn gevallen. Bladeren van uw eigen bomen kunt u ook in uw gft-container verzamelen of gratis afgeven bij de milieustraat. 

Beperkt aantal korven 

Er is een beperkt aantal bladkorven beschikbaar waardoor er niet in elke straat eentje kan staan. De korven komen op plaatsen waar veel gemeentelijke bomen staan. Als een korf niet of nauwelijks wordt gebruikt, of als er eentje voor andere doeleinden wordt gebruikt, wordt deze verplaatst. 

Waar komen de korven?

Hier vindt u de lijst met alle locaties van bladkorven. Van 30 september t/m 4 oktober 2019 zetten we de korven in volgorde van deze lijst uit. Ze blijven staan tot eind december of begin januari.

Let op: takken, stronken, plastic, papier, puin, onkruid, kerstbomen of andere vormen van afval mogen niet in de bladkorf. Dit maakt het legen namelijk moeilijker. Indien dit toch gebeurt, zijn wij genoodzaakt de bladkorf te verwijderen. De bladkorven worden minimaal één keer per week geleegd.

Zit de bladkorf vol of ziet u een gevaarlijke situatie? Meld het ons via tel 14 0168, het online meldformulier of de BuitenBeter app.