Arriva presenteert voorstel nieuwe dienstregeling

Geplaatst: 25-7-2017

Schoolliner sneldienst 617 rijdt voortaan dezelfde route door Zevenbergen als lijn 117. Dat betekent extra vervoerscapaciteit voor leerlingen van en naar Breda. Ook komt er een extra rit op zaterdagavond laat van Breda naar Zevenbergen en krijgt lijn 117 langere bussen in de middagspits. Dat blijkt uit de plannen voor de nieuwe dienstregeling in het concept Exploitatieplan dat Arriva heeft gepresenteerd.

Andere aangekondigde wijzigingen: lijn 119 tussen Zevenbergen en Breda rijdt na 17.00 uur voortaan eenmaal per half uur in plaats van eenmaal per kwartier. Lijn 117 tussen Fijnaart en Breda rijdt in vakantieperioden niet meer door Terheijden. Datzelfde geldt van maandag tot en met vrijdag voor de rit die om 19:09 uur vanuit Zevenbergen richting Breda vertrekt. Ook deze rit zal dus niet meer door Terheijden rijden. Tenslotte vervalt de rit om 08:00 op zaterdagochtend van lijn 119 vanuit Breda naar Zevenbergen. Er wordt op zaterdag een extra rit in de avond toegevoegd van Breda naar Zevenbergen rond 23:50 uur. 

Als gemeente kunnen we niet meer doen dan adviseren op het concept-plan. Het is de provincie die uiteindelijk besluit.

Andere vormen van vervoer

Op initiatief van de gemeente Moerdijk onderzoekt Arriva samen met de provincie welke andere vormen van vervoer mogelijk zijn als alternatief wanneer er geen busvervoer beschikbaar is.
De nieuwe dienstregeling van Arriva gaat in december 2017 van start.