Brabant timmert aan de weg met innovatief en vernieuwd fietsroutenetwerk

Geplaatst: 17-7-2017

Het fietsroutenetwerk in onze provincie heeft een flinke kwaliteitsimpuls gekregen. Er zijn nieuwe knooppuntenroutes gerealiseerd en tal van nieuwe overzichtspanelen geplaatst. Tijdens de opening hiervan werd ook de nieuwe fietskaart Brabant -West gepresenteerd. De eerste fietskaart in een reeks van 4 kaarten is vanaf 24 juli te bestellen. In september volgen ook nog drie andere nieuwe fietskaarten die uiteindelijk samen onze mooie provincie vertegenwoordigen.

Beacons: nieuwe technologie

Daarbij is Brabant de eerste provincie in Nederland waar informatiepanelen op de belangrijkste routes worden voorzien van beacon-technologie. Een innovatie met route-app die ervoor zorgt dat fietsers actuele omgevingsinformatie kunnen ontvangen.

Via de beacon-technologie kunnen onderweg ook acties onder de aandacht worden gebracht. Dit als service voor de fietser en extra impuls voor de lokale middenstand. Op verschillende interessante punten langs de route ontvangt de fietser wetenswaardigheden, tips, aanbiedingen en foto’s op de smartphone. Routebureau Brabant zorgt samen met partners in de komende periode voor de doorontwikkeling van deze technologie op de meest aansprekende themaroutes.

Voor informatie over fietsen in Brabant: www.routesinbrabant.nl.