Buurtbus Zevenbergen - Etten-Leur is een blijvertje

Geplaatst: 25-7-2017

Buurtbus-lijn 219 tussen Zevenbergen en Etten-Leur is een succes. Sinds afgelopen najaar werd de gewenste norm van 600 reizigers per maand gehaald. Maar liefst 87% reist ook echt tussen Zevenbergen en Etten-Leur; de overige 13% gebruikt de Buurtbusverbinding voor vervoer binnen Etten-Leur. Vervoerder Arriva neemt daarom de lijndienst op in de gewone dienstregeling.

Op verzoek van de gemeenten Moerdijk en Etten-Leur werd eind 2015 de Buurtbus-dienst gestart om te zorgen voor een rechtstreekse verbinding met het openbaar vervoer tussen Zevenbergen en Etten-Leur. Het ging hierbij om een proef, terwijl uit extern onderzoek bleek dat er onvoldoende gebruik gemaakt zou worden van deze buslijn. Maar omdat de Buurtbus-lijn 225 tussen Etten-Leur en Zundert een succes bleek, terwijl ook daar vooraf was ingeschat dat er niet genoeg interesse zou zijn, werd toch besloten tot een proef lijn 219. Moerdijk en Etten-Leur namen allebei een deel van de kosten van deze proef voor hun rekening. 

“Bereikbaarheid een belangrijk punt”

Wethouder Thomas Zwiers is erg blij met het resultaat. “Voor Moerdijk is bereikbaarheid in en om de gemeente een belangrijk punt. Omdat Etten-Leur vanuit onze gemeente niet rechtstreeks per trein of bus te bereiken is, was het minder makkelijk om met openbaar vervoer tussen beide gemeenten te reizen. Terwijl bijvoorbeeld het Werkplein en de polikliniek in Etten-Leur veel cliënten hebben uit Moerdijk. Zij kunnen nu gelukkig de Buurtbus blijven gebruiken voor het vervoer.”

Halte Oostrand geschrapt

Enige verandering is dat Buurtbus 219 in Zevenbergen een verkorte route gaat rijden. De halte Oostrand wordt geschrapt. Reden hiervoor: van deze halte werd nauwelijks gebruik gemaakt en om deze te bereiken moest relatief ver worden omgereden. Reizigers kunnen als alternatief nu kiezen voor de halte Halzeldonkse Zandweg.