Grasveld VV Virtus Zevenbergen niet langer openbaar

Geplaatst: 19-7-2017

Net als vorig jaar, zijn er opnieuw veel klachten van overlast van jongeren die de velden van voetbalvereniging Virtus tussen de middag gebruiken. Naast het achterlaten van afval op en rond het grasveld, zijn er ook meldingen van vandalisme.

Sinds juli 2015 heeft voetbalvereniging Virtus uit coulance het  voetbalveld ’s middags opengesteld voor jongeren die geen lid waren, maar toch even een balletje wilden trappen. In eerste instantie leek de openstelling goed te verlopen.

Afval en vernieling

Helaas kwamen in de zomer van 2016 toch klachten van vandalisme en afval op het veld. Het jongerenwerk heeft regelmatig met deze jongeren gesproken, maar de meldingen van Virtus van overlast bleven terugkeren. Deze zomer is het hek opengeknipt en het afval wordt niet door de jongeren opgeruimd, ondanks door de gemeente extra geplaatste afvalbakken.

Boetes bij overtreding

Virtus doet daarom de openstelling teniet. Naast het waarschuwen met borden dat het terrein verboden is voor onbevoegden, zullen de BOA’s van de gemeente en de politie het verbod deze week handhaven. Overtreders worden beboet. De jongerenwerkers worden ingezet om de jongeren te helpen bij het zoeken van een alternatieve voetballocatie of andere activiteiten voor deze doelgroep.