Parkeren in de blauwe zone in Willemstad: hoe werkt dat?

Geplaatst: 6-7-2017

Vandaag, 6 juli, is de gemeente Moerdijk gestart met controleren in de parkeerschijfzone in de vesting Willemstad. Dat betekent dat parkeren binnen de blauwe lijnen alleen is toegestaan met een parkeerschijf. Zo willen we ervoor zorgen dat inwoners van Willemstad ook in het drukke zomerseizoen dicht bij huis kunnen parkeren.

Hoe werkt het precies?

  • Parkeren kan met een parkeerschijf in de blauwe zone van 1 maart tot 1 november
  • De zone is geldig van donderdag tot en met zondag, tussen 11.00 uur en 21.00 uur
  • Bezoekers mogen maximaal twee uur op dezelfde plek staan
  • Bewoners en ondernemers binnen de vesting kunnen in aanmerking komen voor een ontheffing in de blauwe zone
  • Stel de parkeerschijf in op de aankomsttijd
  • Leg de parkeerschijf goed zichtbaar achter de voorruit

Bezoekers welkom

Willemstad is een prachtige vestingstad, met aantrekkelijke terrassen en restaurants. Bezoekers zijn welkom en wijzen we graag op de mogelijkheid om hun auto gratis én voor onbeperkte tijd te kunnen parkeren op de grote parkeerplaatsen aan het Havenhoofd en de Lantaarndijk. Diverse horecagelegenheden bieden gratis blauwe parkeerschijven aan.

Ligplaatshouders in de jachthaven

Voor ligplaatshouders in de jachthaven zijn een aantal maatregelen ingesteld. Om te kunnen laden en lossen kunnen zij gebruik maken van een strook bij de molen. Wanneer de Achterstraat opnieuw wordt ingericht, komen er twee laad- en losplaatsen hiervoor in de plaats. Ook zijn er voor hen locaties aangewezen waar zij met de auto terecht kunnen; voor lang-parkeren op het parkeerterrein van voetbalvereniging ‘de Kogelvangers’ en voor kort-parkeren de parkeerplaats bij de Jumbo.

Proef: evaluatie in november

Het instellen van de blauwe zone en de bijbehorende regels is een proef. In november van dit jaar wordt de proef geëvalueerd. Afhankelijk van de resultaten wordt de maatregel bijgesteld.