Gemeente Moerdijk waardeert ook in 2018 haar mantelzorgers

Geplaatst: 10-7-2018

Gemeente Moerdijk erkent het grote belang van mantelzorgers. In samenwerking met Surplus worden daarom iedere maand activiteiten en in november de 'Week van de Mantelzorg 'georganiseerd. Daarnaast ontvangen mantelzorgers een cadeaubon die te besteden is bij plaatselijke ondernemers. Er is weer gekozen om samen met de lokale ondernemers deze waardering in een waarderingsmenu tot uiting te laten komen.

Wethouder Eef Schoneveld: ‘Dit jaar is er extra aandacht voor de jonge mantelzorger tot 24 jaar. In het menu staat een leuke waardering te wachten, een uitje samen met drie vrienden! Dus meld je ook als jonge mantelzorger aan voor het waarderingsmenu.’

In het kort

  • Gemeente Moerdijk erkent het grote belang van mantelzorgers en hun meerwaarde voor de zorgvragers. 
  • De gemeente stelt per zorgvrager een maximaal bedrag van € 140,00 beschikbaar welke in de vorm van een cadeaubon ter waarde van € 35,00 per mantelzorger besteed mag worden bij diverse lokale ondernemers binnen gemeente Moerdijk.
  • Deze betrokken ondernemers doen er nog een extra waardering bij, deze staat vermeld onderaan de advertentie van het menu. 
  • Per zorgvrager mogen maximaal vier mantelzorgers aangemeld worden om het waarderingsmenu te ontvangen.

Aanvragen mantelzorgwaardering

Als iemand voor ongeveer acht uur per week zorgt voor een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in de directe omgeving die hulpbehoevend is en dit langer dan drie maanden onbetaald doet, dan is hij/zij  mantelzorger en komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. Vanaf 9 juli tot en met 31 december 2018 kan het waarderingsmenu 2018 worden aangevraagd. De aanvraag gaat via de website van Surplus Welzijn.

Aanvragen waarderingsmenu

U krijgt uw Waarderingsmenu zo spoedig mogelijk thuisgestuurd. De cadeaubon is geldig van 9 juli 2018 t/m 31 december 2019.

Ook is het mogelijk het formulier schriftelijk aan te vragen bij Surplus Welzijn / waarderingsmenu 2018 t.a.v. Mantelzorg Moerdijk, antwoordnummer 6450, 4760 WN in Zevenbergen.

Mantelzorg in Moerdijk

Er zijn in Nederland ongeveer 3,5 miljoen mensen die mantelzorg verlenen. Dat wil dus zeggen dat 1 op de 5 Nederlanders mantelzorger is. In 2018 organiseert de gemeente Moerdijk in samenwerking met Surplus iedere maand activiteiten en de Week van de Mantelzorg. In het afgelopen jaar ontvingen  rond de 1.200 mantelzorgers een cadeaubon ter waarde van € 35,- die te besteden was bij 31 plaatselijke ondernemers.