Samenwerking tussen gemeenten en Stichting Ondernemersklankbord helpt ondernemers vooruit

Geplaatst: 3-7-2018

Sinds april 2017 laten gemeenten Moerdijk, Etten-Leur, Halderberge, Rucphen en Zundert de dienstverlening aan (startende) ondernemers over aan de landelijk opererende organisatie Stichting Ondernemersklankbord (OKB). De vijf gemeenten werken al jaren samen op het gebied van advisering en ondersteuning van (startende) ondernemers. Het afgelopen jaar zijn vanuit deze samenwerking in de regio ondernemers geholpen door ervaren adviseurs van het Ondernemersklankbord.

In het kort

  • Tijdens de tweewekelijkse spreekuren, die in de samenwerkende gemeenten worden gehouden, hebben de adviseurs diverse ondernemers ontmoet. Op deze manier zijn startende) ondernemers geholpen met bijvoorbeeld een goed ondernemingsplan maken, marketing en communicatie organiseren of de financiering rond krijgen.
  • Ondernemers die hulp zoeken kunnen via 088-1717920 of via team-westbrabant@ondernemersklankbord.nl een afspraak maken op één van de spreekuren in het gemeentehuis in Zevenbergen die in de even weken op maandagen gepland kunnen worden tussen 15.00 uur en 17.00 uur.
  • Het eerstvolgende spreekuur in de gemeente Moerdijk is op maandag 9 juli 2018.

Wendy van de Lande van Bloom Interim, één van de bijgestane startende ondernemers, is duidelijk over de toegevoegde waarde van het Ondernemersklankbord: ‘’Ik ben op het spreekuur vooral geholpen doordat ik daar mijn probleem heb kunnen blootleggen. Zo ben ik tot de essentie gekomen en heb ik zichtbaar gekregen welke stappen ik moest gaan nemen.’’

Meer en breder onder de aandacht brengen

Wethouder Thomas Zwiers: “Het loopt in Moerdijk het afgelopen jaar nog geen storm bij de spreekuren van het Ondernemersklankbord voor ondernemers in onze gemeente.
Dit kan mijn inziens twee redenen hebben. Of het loopt goed bij de (startende) ondernemers en ze hebben geen advies/hulp nodig, of de spreekuren zijn nog onvoldoende bekend bij het midden- en kleinbedrijf in onze gemeente. Het eerste zou natuurlijk mooi zijn, maar in het tweede geval missen mensen een mooie kans en dat zou jammer zijn. Vandaar dat we er hier nog eens op wijzen. We gaan de komende tijd de meerwaarde van het Ondernemersklankbord met de daarbij behorende spreekuren in Moerdijk meer en breder onder de aandacht brengen bij onze contacten met onze ondernemers en via diverse artikelen over het Ondernemersklankbord.”

Vrijblijvend gesprek

Een gesprek met een adviseur van het OKB is geheel vrijblijvend en kost niets. De mensen van het Team West-Brabant die voor coachende en adviserende werkzaamheden worden ingezet zijn ervaren, gemotiveerd en enthousiast. Het kunnen oud-ondernemers zijn, maar ook mensen die in het management van grote bedrijven hebben gewerkt. Voor meer informatie kunt u kijken op onze pagina Ondernemersadvisering of https://www.ondernemersklankbord.nl/spreekuren/regioteam-west-brabant/