Snoeien is groeien

Geplaatst: 29-7-2019

Nieuwsbericht afbeelding

We waarderen ze steeds meer: struiken en bomen. Om ze de kans te geven om te blijven groeien en er van te kunnen blijven genieten helpen we ze een handje. Dat doen we door te snoeien, maar eigenlijk vooral door (soms behoorlijk) uit te dunnen. De beste tijd om dat te doen breekt nu aan. Hier zie je de planning.

“Waarom zo grof?”

Die vraag krijgen we wel eens als mensen zien dat we struiken en bomen soms tot op de grond afzagen. Daarmee geven we het andere groen dat er staat ruimte én licht om te overleven, groeien en bloeien. En natuurlijk maken we het er veiliger mee: fiets- en wandelpaden langs ‘open’ begroeiing geven een veiliger gevoel dan onzichtbare paden met dichte begroeiing er langs.  

Waar letten we nog meer op: variatie

Bij deze natuurlijke manier van groenbeheer houden we ook in de gaten dat er zo veel mogelijk variatie blijft. Denk aan verschillende soorten, de periode waarin ze bloeien of het soort bloem, of groenblijvend, besdragend en natuurlijk de prachtige herfstkleuren. 

Houtafval hergebruikt

Als het kan vlechten we takken in elkaar in zogeheten hout-rillen. Daar maken we dieren blij mee: het geeft ze extra bescherming. Dikkere stammen voeren we af voor hergebruik en houtsnippers brengen we naar de bio-energie centrale, waar dan op milieuvriendelijke manier energie opgewekt wordt. 

Planning

Locatie Dunnen bosplantsoenen Maaien, ruimen en kruiden zaaien
Zevenbergen Zuid  week 28  week 40
Zevenbergen West   week 28  week 40
Zevenbergen Noord   week 28  week 40
Langeweg  week 29  week 41
Zevenbergschen Hoek  week 29  week 41
Willemstad   week 33  week 42
Heijningen   week 33  week 42
Oudemolen  week 33  week 42
Fijnaart  week 34  week 43
Klundert  week 34  week 43
Noordhoek   week 34  week 43
Standdaarbuiten   week 34  week 43
Uitloop/oplevering   week 35  week 44 en 45