Verken de wateren en het vasteland met de Deltapontjes en de Expeditie Haringvliet!

Geplaatst: 6-7-2019

Zomer en zon in Moerdijk met de zomervakantie in aantocht: dé uitgelezen kans om het water in en om Moerdijk te verkennen. Al eens gedacht aan één van de Deltapontjes, Expeditie Haringvliet of een bezoek aan het prachtige natuureiland Tiengemeten?

Je hebt keus uit diverse veerpontjes én de Expeditie Haringvliet, die varen in het gebied rondom het Haringvliet. Elk pontje is weer anders met een eigen unieke route. De gemeente Moerdijk telt drie pontjes. Veerpont ‘Waterpoort’ brengt je vanaf Fort Sabina naar Ooltgensplaat, Sluishaven, Benedensas en Dinteloord over het Volkerak. Vanuit Willemstad vaart veerdienst Anna richting Numansdorp en vanuit dorp Moerdijk vaart veerdienst de Lucretia naar het pittoreske dorpje Strijensas. Ideaal om al varend en fietsend de mooie natuur van het rondje Numansdorp – Willemstad – Moerdijk – Strijensas te ontdekken.

De Expeditie Haringvliet vaart vanaf dit jaar twee routes met twee bijzondere schepen, Linquenda II en de Heicondias. In de maanden juli en augustus varen de schepen zes dagen per week en in september wordt in de weekenden gevaren. Ga voor de ultieme vaar- en natuurbeleving en combineer je overtocht met een dagje uit in Willemstad, Hellevoetsluis of Middelharnis of juist een dagje Tiengemeten. Voor de kinderen is daar een grote natuurspeelplaats en voor de allerkleinsten een Ukkie-eiland. Liever het leefgebied van de bever ontdekken? Ook dat is mogelijk onder begeleiding van een boswachter.

Op www.deltapontjes.nl, www.expeditieharingvliet.nl en www.vvvmoerdijk.nl is alle informatie te vinden over onder andere de pontjes die van en naar Moerdijk varen, de Expeditie Haringvliet en andere leuke uitstapjes in en rondom Moerdijk.