Op avontuur door verrassend Moerdijk

Geplaatst: 16-7-2019

Nieuwsbericht afbeelding

De zomervakantie is van start. Blijf je in Moerdijk en ben je op zoek naar leuke uitstapjes met de kids? 

Weet je bijvoorbeeld dat we in onze gemeente een heuse biologische pluktuin hebben bij camping Markdal in Standdaarbuiten? En heb je al een keer een bezoek gebracht aan de kinderboerderij de Dierenploeg in Zevenbergen? Bekijk dan gelijk ook het Milieu Educatief Centrum op de kinderboerderij.

En dat is nog niet alles…..een paar leuke ‘tips voor kids’ op een rij in Moerdijk:

  • Ga op zoektocht naar de geheimzinnige legerkisten met apparatuur uit de koude oorlog op onze forten en het Mauritshuis! De verschillende kisten verbinden de Stelling van Willemstad. Met de apparatuur kan er contact worden gelegd met de commandant, die diverse opdrachten geeft. Zo kunnen de spelers een legerradio instellen of bijvoorbeeld een testvlucht maken met een drone. Meer info: www.destellingvanwillemstad.nl.
  • Beklim de uitkijktoren en kijk uit over het Hollands Diep vanuit de Volkeraksluizen bij Willemstad.   Ontdek jij hoe de schepen omhoog en omlaag bewegen? 
  • Kanoroute over de kreek, de Prullenkast bij Oudemolen Heb jij al eens gevaren over een echte kreek? Grijp deze unieke kans! Verken de kreek ’t Breede Gat vanaf het water en rust uit met een heerlijke picknick aan de kant.
  • Een leuke dag met de kids op natuureiland Tiengemeten? Lekker wandelen, fietsen of spelen? Stap   dan op de Expeditie Haringvliet vanuit Willemstad; een belevenis op zich!
  • Patersbos en Kapucijnenklooster in Langeweg. Ontdek het kloosterterrein en het Patersbos met de   wandelroute ‘een dag uit het leven van een kapucijn’.
  • Hoe wisten drie timmerlieden 8.000 Franse krijgslieden op oorlogspad te stoppen? Wat was de band   tussen de Oranjes en het Mauritshuis? Hoe kwam Willemstad aan die unieke ster-vorm? Beleef zelf de verhalen in de Canonkamer in het bezoekerscentrum van het Mauritshuis, onderga de gemoedelijke sfeer van Willemstad en geniet!
  • Laat je inspireren! En breng de komende periode een bezoek aan één van onze mooie forten (Fort Sabina, Fort de Hel en Fort Bovensluis), de Canonkamer, wandel je door één van die sfeervolle historische straatjes, vaar over één van de wateren en/of bezoek één van onze prachtige evenementen. 

En dat zijn nog maar een paar voorbeelden van alles in Moerdijk dat mooi, gezellig, tof, sportief en (ont)spannend is om te beleven en te ondernemen. Kijk voor meer inspiratie op www.vvvmoerdijk.nl. We wensen iedereen veel plezier en een fijne zomervakantie!