Oproep: lokale installateurs voor inkoopactie waterzijdig inregelen

Geplaatst: 2-4-2020

Tijdens een collectieve inkoopactie voor energiebesparende maatregelen wil de gemeente Moerdijk waterzijdig inregelen stimuleren. Daarom roept de gemeente lokale installateurs op om zich aan te melden voor de inkoop van deze energiebesparende maatregel. Ook is er opleidingsbudget beschikbaar.

Dit voorjaar organiseert de gemeente Moerdijk voor woningeigenaren een collectieve inkoopactie voor energiebesparende maatregelen aan de woning. De gemeente werkt samen met het bedrijf Winst uit je Woning om huiseigenaren te ontzorgen bij de afname en uitvoering van woningisolatie, zonnepanelen, isolerend glas en warmte-installaties.

Promotie waterzijdig inregelen

Tijdens de inkoopactie stimuleert de gemeente het waterzijdig inregelen van cv-installaties. Deze vrij onbekende maatregel is vaak een snelle manier om het gasverbruik van een woning te verlagen. Door de promotie vanuit de gemeente zal veel vraag ontstaan bij huiseigenaren. Voor installateurs die deze dienst nog niet aanbieden heeft de gemeente een (beperkt) opleidingsbudget beschikbaar. De gemeente roept daarom installateurs in Moerdijk op om zich aan te melden als geïnteresseerde voor dit project via: www.winstuitjewoning.nl/actie/samenwerken.

Hoe werkt deze manier van gas besparen?

De radiatoren in een woning geven de warmte af van water dat in de cv-ketel wordt verwarmd. Een grote radiator in een woonkamer geeft veel warmte af en heeft daarmee een grotere watertoevoer nodig dan een kleine radiator in een slaapkamer. Door de toevoer van water per radiator beter af te stemmen op de omvang en het gebruik van de ruimte gaat minder warmte verloren en worden ruimtes gelijkmatig warm. Dit wordt bereikt door het installeren van inregelbare thermostaatkranen op de radiatoren. De werkzaamheden zijn doorgaans in een halve dag uitgevoerd. De kosten liggen in veel gevallen tussen de 500 en 900 euro. De jaarlijkse besparing kan oplopen tot 150 euro.

Lokale werkgelegenheid

De gemeente Moerdijk biedt lokale installateurs graag de mogelijkheid de werkzaamheden uit te voeren. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.winstuitjewoning.nl/samenwerken. Voor installateurs die deze dienst nog niet aanbieden heeft de gemeente een beperkt opleidingsbudget beschikbaar. De intermediair ‘Winst uit je Woning’ neemt contact op met de installateurs.