Oude supermarkt Fijnaart wordt multifunctioneel medisch centrum

Geplaatst: 9-12-2016

Het pand van de voormalige supermarkt aan de Nieuwe Dorpsweg in Fijnaart wordt het nieuwe onderkomen van huisartsenpraktijk Pourfar-Khalili. Eigenaar Green Real Estate en de toekomstige eigenaren hebben op donderdagmiddag 8 december hun handtekening onder de ontwikkel- en koopovereenkomst gezet. Ook fysiotherapeut Jurgen van Oevelen gaat in een deel van het gebouw praktijk houden. Op deze manier krijgt Fijnaart straks dus een multifunctioneel medisch centrum.

Planning is om begin 2017 te starten met de verbouwing van het pand. Eind 2017 kunnen de nieuwe eigenaren en gebruikers dan hun intrek nemen. Met de ondertekening van de overeenkomsten komt er een einde aan jarenlange onduidelijkheid over de toekomst van het leegstaande gebouw. De gemeente Moerdijk speelde in dat proces vooral de rol van bemiddelaar en probeerde waar mogelijk mee te denken met alle betrokken partijen.

Geduld in plaats van snelheid

“We hebben steeds geprobeerd om op gepaste manier ons steentje te kunnen bijdragen aan een oplossing die uiteindelijk de beste meerwaarde heeft voor de inwoners van Fijnaart”, licht Thomas Zwiers (wethouder gemeente Moerdijk) toe. “Er is een periode van radiostilte aan voorafgegaan, maar dit soort processen vraagt soms nu eenmaal om geduld, en het duurt dan vaak ook langer dan je zou willen. Maar uiteindelijk gaat het altijd om de beste oplossing, niet om snelheid en een waarschijnlijk mindere regeling.”

Doeken met bouwplan

Dat was ook steeds het uitgangspunt van Green Real Estate. De vastgoedeigenaar gaat nu eerst doeken aanbrengen op de hekken die om het pand staan, om zo het zicht weg te nemen op het verpauperde pand. Op die doeken zijn afbeeldingen te zien van het bouwplan. “We zijn blij dat er een nieuwe invulling is gevonden voor dit gebouw”, vertelt Johan Verduijn, directeur van Arcom de uitvoerende partij namens Green Real Estate. “We kunnen het pand nu op een duurzame manier ontwikkelen van detailhandel naar een medisch centrum. Dat is vertaald in het huidige ontwerp van architect Arcom Partners. Daarbij is de coöperatieve en ondersteunende rol van de gemeente Moerdijk erg belangrijk geweest.”

“Mooiste plek in de regio”

Het huisartsenechtpaar Pourfar en Khalili sluit zich daarbij aan en kijkt uit naar het moment dat ze hun praktijk aan de Nieuwe Dorpsweg kunnen voortzetten. “Met dit besluit hopen we, met een kwaliteitsslag in de huisvesting, snel het beoogde maximale comfort voor onze patiënten en medewerkers te kunnen bieden. Maar zeker ook om de, te lange, onzekerheid voor de patiënten en inwoners van Fijnaart weg te nemen. En van dit centrum de mooiste plek in de regio te maken.”