Pakjesboot 12 komt weer naar Willemstad

Geplaatst: 10-11-2016

Pakjesboot 12 zet koers richting Nederland en van donderdag 24 tot en met zaterdag 26 november is het groot feest in onze gemeente! Pakjesboot 12, de officiële stoomboot, meert dan namelijk weer aan met Sinterklaas en al de Pieten in de haven van Willemstad. De boot vaart op 24 november rond 15.15 uur de haven binnen. Een theatraal verhaal neemt u mee aan boord van Pakjesboot 12. Alle chocoladeletters liggen namelijk in de kluis van Sinterklaas. Maar daar kunnen de Pieten alleen niet meer bij, omdat ze de code zijn kwijtgeraakt. Help jij de Pieten dit mysterie op te lossen en heb je altijd al willen kijken wat er zich aan boord afspeelt van Pakjesboot 12? Grijp dan nu deze unieke kans!

Reserveren is wel noodzakelijk, bestel daarom jouw tickets:

www.pakjesbootdagen.nl

Burgemeester Jac Klijs verheugt zich mét de Moerdijkse kinderen op de terugkeer van Pakjesboot 12 naar Willemstad, waar zij drie dagen de kans krijgen om achter de schermen van het jaarlijkse feest te kijken en de Pieten kunnen helpen bij het oplossen van een groot raadsel. "Elk jaar is het bezoek van de echte Pakjesboot een groot feest, en dit jaar maakt het oplossen van het raadsel het extra spannend" aldus burgemeester Klijs, die zelf ook een kijkje gaat nemen.

Op 12 november zal Pakjesboot 12, ook wel bekend als het 100 jaar oude voormalig stoomschip Hydrograaf, in Maassluis aankomen! Pakjesboot 12 vaart daarna verder en zal een aantal dagen op verschillende plekken in Nederland afmeren in Haarlem, Hoorn, Huizen, Almere, Willemstad en Rotterdam. Tijdens deze Pakjesbootdagen nodigt Sinterklaas iedereen uit om een kijkje te nemen aan boord van zijn schip! In de kombuis maken de Bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers. In het pakjesruim zijn de Inpakpieten koortsachtig bezig alle cadeaus voor de kinderen van Nederland in te pakken. En als de kinderen heel stilletjes doen, mogen ze ook nog een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. In de werkkamer tot slot, ontmoeten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas.

De Pakjesbootdagen in Willemstad worden georganiseerd door Hollands Glorie in samenwerking met de gemeente Moerdijk en binnenstad ondernemers. Voor meer informatie, tijdstippen van de rondleidingen en het bestellen van tickets kun je terecht op www.pakjesbootdagen.nl.