Sint Jorisstraat en Kristallaan vervroegd open voor verkeer

Geplaatst: 8-10-2020

Bijna vijf maanden was de verbinding tussen de Kristallaan en het Haveneind in Zevenbergen afgesloten voor de aanleg van een grote duiker. Eerder dan gepland gaat de weg vrijdagmiddag 9 oktober weer open voor verkeer. 

Een duiker van 330 meter lang verbindt de Zevenbergse haven met de Roode Vaart bij Woonkwartier. Voor de aanleg van deze grote betonnen koker, die grotendeels onder de weg doorloopt, is het laatste deel van de Sint Jorisstraat en het eerste deel van de Kristallaan sinds medio mei dit jaar afgesloten voor verkeer.

Beter bereikbaar

“Het werk ligt goed op schema”, vertelt wethouder Désirée Brummans, “ondanks de hindernissen die de coronacrisis met zich meebrengt. Daarom kunnen we de weg nu, ruim een maand eerder dan gepland, openstellen voor verkeer.”De Kristallaan is een belangrijke doorgangsweg in Zevenbergen. De vlotte openstelling is extra welkom nu de Hazeldonkse Zandweg-brug sinds kort alleen toegankelijk is voor personenauto’s en langzaam verkeer. Wethouder Danny Dingemans: “Veiligheid gaat voor alles, maar zo’n beperking geeft natuurlijk hinder. Dat het Haveneind en de Kristallaan  binnenkort weer optimaal verbonden zijn, betekent een flinke verbetering voor de bereikbaarheid van Zevenbergen.”

Fietsers oversteken

Vanaf vrijdagmiddag rijdt autoverkeer ongehinderd over het gloednieuwe asfalt. Fietsers en voetgangers moeten ter hoogte van de Roode Vaart oversteken. Op deze locatie bouwt de aannemer aan een stuw; het fietspad en de stoep zijn daarom nog een tijdje opgebroken. 

Laatste loodjes

De groenstroken naast de vernieuwde weg liggen nog braak, maar daar komt snel verandering in: de komende weken gaat de gemeentelijke groenvoorziening aan de slag in de Kristallaan, Sint Jorisstraat en het Haveneind richting de Noordhaven. Dat kan enige hinder geven, maar er blijft altijd een rijbaan open.Ondertussen gaat het werk aan de haven zijn laatste fase in. Het straatwerk aan de Noord- en Zuidhaven vordert gestaag. Waar de Markt op de haven aansluit, werkt de aannemer aan een grote natuurstenen trap. Naar verwachting stroomt begin december het eerste water door het centrum. Eind dit jaar is het project volgens planning gereed.