Start van het Taaljaar 2016-2017

Geplaatst: 13-7-2016

Bent u geïnteresseerd in het thema laaggeletterdheid? Bent u nieuwsgierig wat er in de gemeente Moerdijk allemaal gebeurt aan taalactiviteiten? Of heeft u interesse om taalvrijwilliger te worden? Dan nodigen wij u samen met onze samenwerkingspartners: Bibliotheek VANnU, Kellebeekcollege en ABC stichting, graag uit voor de start van het Taaljaar 2016-2017!

Landelijke week van de alfabetisering

De landelijke week van de alfabetisering in september (van maandag 5 tot en met zondag 11 september 2016) valt dit jaar samen met de start van het nieuwe Taaljaar 2016-2017. Eén van de activiteiten in de gemeente Moerdijk in deze week is een informatieve en interactieve bijeenkomst waarbij we met genodigden en belangstellenden willen spreken over de aanpak van laaggeletterdheid. Daarnaast staan wij stil bij het aanbod aan taalactiviteiten in het  schooljaar 2016-2017. Verder staat de rol van vrijwilligers in de taaltrajecten centraal tijdens. Zonder vrijwilligers is een groot aantal taalactiviteiten niet uit te voeren.

Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 5 september, van 14.30 uur 16.30 uur in Bibliotheek Zevenbergen, Kasteelweg 3, 4761 BN Zevenbergen. Graag nodigen wij u bij deze uit om hierbij aanwezig te zijn.

Programma

Welkom door dagvoorzitter Frederique Assink  van  Bibliotheek VANnU

Onderdeel 1: De aanpak van laaggeletterdheid

  • Wethouder Thomas Zwiers geeft het belang van de aandacht voor laaggeletterdheid aan, in het bijzonder voor werknemers.
  • Stichting Lezen en Schrijven licht een voorbeeld toe van een betrokken werkgever in de gemeente Moerdijk
  • Frederique Assink vertelt over het taalnetwerk in deze regio.
  • Discussieronde: de dagvoorzitter wisselt met de aanwezigen van gedachten over het belang van de aanpak van laaggeletterdheid.

Onderdeel 2: Het aanbod in het schooljaar 2016-2017

Een korte toelichting door deelnemers van de informatiemarkt.

Vervolgens pauze en gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken.

Onderdeel 3: De Taalvrijwilligers

De dagvoorzitter bevraagt de vrijwilligers over het werk van een taalvrijwilliger.

Afsluiting door de dagvoorzitter en napraten onder het genot van een drankje en hapje

Voor deze bijeenkomst kunt u zich tot 22 augustus aanmelden op onze website: Aanmelden bijeenkomst start Taaljaar.