Nieuw: Toeristisch informatiepunt in Klundert

Geplaatst: 26-8-2020

Op zoek naar toeristische info? Vanaf vandaag kunnen bezoekers daarvoor ook terecht in ons nieuw geopende Toeristisch Informatiepunt (TIP) in vestingstad Klundert. Je vindt ons punt in De Stad Klundert. Op deze toffe locatie staan de medewerkers klaar voor bezoekersvragen en ontdekken zij al het moois van Moerdijk met onze attractiekaarten, routeflyers én meer!

Oude vestingwallen, het renaissance stadhuis en de Stenen Poppen met rondom uitgestrekte polders en prachtige natuur in de Tonnekreek. Ook Klundert maakt onderdeel uit van de Stelling van Willemstad binnen de Zuiderwaterlinie en dat is goed te zien in dit kleine vestingstadje. Vanaf ons nieuwe punt gaan bezoekers goed voorbereid op pad, al genietend van een prachtige omgeving vol historische betekenis!

Waarom in Klundert?

De Moerdijkse wethouder voor Toerisme, Danny Dingemans, is blij met het nieuwe infopunt in Klundert. “Waar de meeste bezoekers vooral Willemstad weten te vinden, vinden wij het nog vrij onbekende ‘achterland’ net zo interessant. Via forten naar omliggende natuurgebieden, haventjes, gezellige stadjes en volop recreatiemogelijkheden. Van Willemstad tot Zevenbergschen Hoek, de hele gemeente Moerdijk is elk bezoek meer dan waard."

Nu steeds meer bezoekers en inwoners ook buiten Willemstad zoeken naar informatie en inspiratie in de vorm van persoonlijk contact en divers foldermateriaal, is het voor VVV Moerdijk tijd het eerste toeristische informatiepunt ooit in Klundert te openen. Wij zijn blij te melden dat we dit doen in samenwerking met De Stad Klundert, onze nieuwe host voor alle ins and outs over Klundert en omgeving. 

TIP in De Stad Klundert

Bezoekers worden in deze bijzondere locatie gastvrij onthaald door Benjamin en zijn team. “Klundert is stiekem mooier dan je denkt. Alleen deze locatie al vertelt veel over de geschiedenis van de oude vestingstad. Wist je bijvoorbeeld dat hier eerst een arsenaal stond dat later door de Fransen werd overgedragen aan katholiek Klundert als kerk? Door gebrek aan ruimte werd dat arsenaal later afgebroken en vervangen door deze voormalige Johannes de Doper kerk. Wij kunnen ons geen betere locatie bedenken vanwaar we uitleggen wat voor plaats Klundert was én nog altijd is.” 

Inmiddels is dit gemeentelijk monument omgebouwd tot cultureel hart van vestingstad Klundert en tentoonstellingsruimte voor Die Overdraghe, de lokale heemkundige kring. In het naastgelegen restaurant De Pastorie kunnen gasten het hele jaar door terecht voor een hapje en/of drankje en vers schepijs in de zomer.Ook is een oplaadpunt voor elektrische fietsen aanwezig en kunnen bezoekers gratis hun auto parkeren aan de achterkant van deze locatie in de Oosterstraat. Hiermee vormt deze locatie de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Klundert en omgeving.  

Waarvoor kunnen bezoekers hier terecht?

Tijdens openingstijden kunnen bezoekers op deze locatie terecht voor allerlei soorten foldermateriaal, zoals onze attractiekaarten en fiets- en wandelroutes. Ook foldermateriaal van omliggende gemeenten en diverse locaties, zowel binnen als buiten onze gemeentegrenzen, kan hier worden verspreid. Op deze manier krijgen bezoekers een compleet beeld van het aanbod in onze West-Brabantse regio. Ook staat er altijd een meertalige medewerker klaar voor het beantwoorden van vragen en het vertellen van verhalen. Op deze manier komen wij ook het toenemende aantal anderstalige bezoekers tegemoet én worden onze bezoekers volop geïnspireerd tijdens hun bezoek aan Moerdijk. Ons eigen foldermateriaal is al deels ook in het Engels verkrijgbaar.

Openingstijden

Het TIP in Klundert is woensdags geopend van 11.00 tot 16.00 uur en op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 23.00 uur. Op maandag en dinsdag kunnen groepen van tien of meer personen De Stad Klundert bekijken en toeristische informatie ontvangen op afspraak.