Taalpunt in de bibliotheek in Zevenbergen

Geplaatst: 9-7-2020

Bij het Taalpunt in de bibliotheek in Zevenbergen kan iedereen terecht met vragen over het leren of beter leren van de Nederlandse taal, voor informatie over (taal)cursussen in de buurt of voor informatie over vrijwilligerswerk op het gebied van taal. Bijna 120 bezoekers kwamen in inmiddels langs en velen konden worden geholpen met praktisch advies. 

Taalmaatje

De vrijwilligers van Taalpunt doen hun uiterste best om vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en/of mensen te verwijzen naar een geschikte organisatie zoals Curio of een andere passende cursus. Als dat mogelijk is en gewenst, kan het Taalpunt ook zorgen voor een zogenaamd taalmaatje. Dat is een vrijwilliger die wekelijks een uurtje Nederlands spreekt en oefent met degene met een taalvraag.

Taaloefengroep

Er wordt ook gestart met een zogenaamde taaloefengroep, waar mensen worden geholpen met Nederlands. Vanwege het coronavirus hebben de activiteiten van Taalpunt en de oefengroep een aantal maanden op een laag pitje gestaan en werden er uitsluitend onlineactiviteiten uitgevoerd. Het fysieke Taalpunt in de bibliotheek in Zevenbergen is inmiddels weer van start gegaan. 

Taalcafé 

Het taalcafé is bedoeld voor mensen van allerlei nationaliteiten die informeel de Nederlandse taal willen leren. Vrijwilligers zijn daar aanwezig om hulp te bieden. Er worden spelletjes gespeeld en gepraat over allerlei thema’s. Het taalcafé gaat in september weer van start.

Op zoek naar vrijwilligers

Het Taalpunt is nog op zoek naar vrijwilligers voor het taalcafé, voor de taaloefengroep en als taalmaatje. Voor meer informatie: taalpuntzevenbergen@bibliotheekwb.nl of 06 13971767. Met dit telefoonnummer wordt u doorgeschakeld naar één van de mensen van het Taalpunt.

Taalpunt Zevenbergen
Bibliotheek Zevenbergen
Kasteelweg 3, 4761 BN Zevenbergen

Het Taalpunt is er voor iedereen! Ook als u Nederlands als moedertaal heeft bent u van harte welkom.