Taxus voor Hoop - Snoei hard tegen kanker

Geplaatst: 10-8-2017

Het snoeiseizoen voor de Taxus Baccata is weer begonnen. Gooi uw snoeisel niet zomaar in de GFT-bak maar lever deze in bij de milieustraat. Zo kunt u meehelpen met de strijd tegen kanker.

Taxus voor Hoop in een organisatie met een ANBI status die zich inzet voor de strijd tegen kanker. Dat doen zij door het inzamelen van het Taxus snoeisel. In de jonge scheuten van de Taxus Baccata zit de werkzame stof Baccatine wat een essentieel onderdeel is in de behandeling tegen kanker.

Tot eind augustus

De actieperiode waarin gesnoeid kan worden, loopt tot eind augustus omdat alleen binnen deze periode de concentratie Baccatine optimaal is in de jonge, nieuwe takjes van de Taxus. Buiten deze snoei-periode is de concentratie van de werkzame stof te laag om te kunnen gebruiken. Snoeisel dat vervuild is met dorre bladeren, aarde, grind, gras of ander snoeisel, is niet bruikbaar en moet geweigerd worden. Probeer daarom het snoeisel met plastic op te vangen wanneer u gaat snoeien.

Inleveren bij de milieustraat

Laten we samen de strijd aan gaan tegen kanker. Snoei uw Taxus en lever die in bij de speciale bakken op de milieustraat aan de Fuutweg 4 in Klundert.Voor meer informatie en snoei-instructies, kijk op www.taxusvoorhoop.nl.