Toeristisch Fonds Moerdijk: voor en door ondernemers!

In 2016 is het Toeristisch Fonds Moerdijk (TFM) opgericht met als doelstelling om alle kernen van onze prachtige gemeente te verbinden en deze in de regio sterker op de kaart te zetten op toeristisch en recreatief gebied. Bent u ondernemer in de gemeente Moerdijk? Maak dan samen met het Toeristisch Fonds Moerdijk nog aantrekkelijker en kijk wat zij voor u kan betekenen!

Voorheen ging de toeristenbelasting naar de algemene middelen, maar het Toeristisch Fonds Moerdijk (TFM) heeft zich er sterk voor gemaakt dat een deel van deze opbrengsten specifiek gebruikt kan worden voor het versterken van het ‘toeristisch product Moerdijk’. Dit doet TFM samen met alle ondernemers en partijen die in deze sector actief zijn. Sinds 2020 is er ook een aanjager beschikbaar om uw ideeën mee te helpen ontwikkelen en realiseren.

Het Toeristisch Fonds streeft naar een brede samenwerking met toeristisch recreatieve ondernemers en draagt actief bij aan de creatie van een ondernemersnetwerk voor onder andere promotie, samenwerking en informatie-uitwisseling.

Deel uw ideeën, projecten en activiteiten

TFM stimuleert ondernemers om ideeën, projecten en activiteiten uit te werken die bij kunnen dragen aan de versterking van het ‘toeristisch product Moerdijk’. Waar vroeger ideeën konden stranden door een tekort aan geld of door gebrek aan daadkracht is er nu de mogelijkheid subsidie aan te vragen bij TFM. Kortom: projecten of ideeën kunnen daadwerkelijk gerealiseerd worden. Samen proberen TFM en de gemeente Moerdijk ondernemers een impuls te geven om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Kijk hier voor het toetsingskader (265 kB) waar een initiatief aan moet voldoen.

Subsidie aanvragen

Heeft u een leuk idee en wilt u voor de uitvoering financiering aanvragen bij Toeristisch Fonds Moerdijk (TFM)? Dat kan! TFM ondersteunt structurele ontwikkelingen die vallen binnen het toeristisch-recreatieve aanbod van gemeente Moerdijk en denkt daarin graag met u mee.

Er zijn diverse manieren waarop u kunt aangeven dat u graag financiering wilt aanvragen bij TFM, namelijk:

  1. U komt vrijblijvend naar één van de maandelijkse bestuursvergaderingen en pitcht uw idee daar. De aanwezige bestuursleden kunnen u direct vragen stellen en met u meedenken in uw aanvraag. Bij positief advies vult u na afloop van de informele vergadering het aanvraagformulier (62 kB) voor subsidie in. Vervolgens krijgt u binnen vier weken definitief reactie op uw subsidieaanvraag.
  2. U neemt contact op met de aanjager om uw idee te bespreken. Vervolgens zal de aanvrager aangeven of uw idee in aanmerking komt voor financiering van TFM of niet. Wanneer blijkt dat u in aanmerking komt voor subsidie, dan moet u alsnog het aanvraagformulier (62 kB) voor subsidie invullen. Hierbij kan de aanjager u helpen.
  3. U stuurt een e-mail naar TFMoerdijk@gmail.com met daarin uw idee, vraag of wat u wilt weten. De aanjager neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met u op om u verder te helpen.
  4. U stuurt rechtstreeks uw aanvraagformulier (62 kB) voor subsidie naar TFMoerdijk@gmail.com en wacht vervolgens op reactie. U krijgt binnen vier weken definitief antwoord op de vraag of wij uw aanvraag goedkeuren en meefinancieren. Bij aanvullende vragen nemen we eerst alsnog contact met u op. 

Contact

Heeft u vragen aan het Toeristisch Fonds Moerdijk of wilt u meer informatie dan kunt u het contactformulier hieronder invullen of een mail sturen naar TFMoerdijk@gmail.com

Toeristisch Fonds Moerdijk KVK 64704599.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.

Uw persoonlijke gegevens
Uw vraag