Toogethr lanceert CO2 Challenge binnen ‘Industrieterrein Moerdijk’

Geplaatst: 6-11-2019

Gemeente Moerdijk, provincie Noord-Brabant, Havenbedrijf Moerdijk en  Bedrijvenkring Industrieterrein Moerdijk / VNO-NCW zijn samen, begin 2019, een initiatief gestart om Toogethr te lanceren op het haven- en industrieterrein van Moerdijk. Hiermee is tot op heden ruim 40.000 KG aan CO2 bespaard, alleen maar door samen te rijden.

Ridesharing app

Toogethr is dé ridesharing app die collega’s maar ook werknemers van ‘buurbedrijven’ automatisch aan elkaar koppelt om samen naar het werk en weer terug naar huis te rijden. Hiermee wordt niet alleen bespaard op brandstofkosten, zijn er minder files, maar wordt ook impact gemaakt op CO2 uitstoot.

Resultaten

“Uit beschikbare data blijkt dat werknemers van de aangesloten bedrijven in Moerdijk tot op heden, ruim 5.000 ritten samen hebben gereden. Dit betekent dat er ruim 16.000 liter aan brandstof is bespaard en ruim 40.000 KG aan CO2. Toogethr gaat nu met medewerkers van bedrijven op het Haven- en Industrieterrein Moerdijk de uitdaging aan om hier nog een schepje bovenop te doen”, licht wethouder Thomas Zwiers toe. Het doel is om vóór 2020 samen maar liefst 65.000 KG aan CO2 te besparen. Dit is het gewicht van 15 olifanten bij elkaar. Een mooi streven! 

Efficiënter, verantwoordelijker en duurzamer

“Toogethr brengt niet alleen collega’s dichterbij elkaar. Samen met de participerende bedrijven binnen het Haven- en Industrieterrein Moerdijk kunnen we efficiënter, verantwoordelijker en duurzamer te werk gaan. Toogethr is daar mooi voorbeeld van!”, aldus Michiel Jansen, Hoofd Engineering Shell Moerdijk en raadslid VNO-NCW Moerdijk. 

Op dit moment zijn er al honderden gemotiveerde gebruikers van Toogethr op Haven- en Industrieterrein Moerdijk. Dit aantal groeit dagelijks. Hiermee levert Toogethr samen met alle medewerkers van de bedrijven op het haven- en industrieterrein een krachtige bijdrage aan een beter bereikbaar en schoner Moerdijk. Deelnemende bedrijven zijn: Shell, ATM, CNC grondstoffen, Havenbedrijf Moerdijk, BMC, SNB, Schütz, DSV en Attero.

Meer uitleg over Toogethr? Bekijk de animatie op youtube