Van ruïne naar verdienen

Geplaatst: 27-12-2017

Een groep studenten gaat binnenkort aan de slag naast Fort Sabina in Heijningen. Zij gaan daar een herbestemming zoeken en realiseren voor een vervallen botenloods. Ze zoeken ideeën voor een nieuw concept of een originele invulling van de vervallen loods.

Het initiatief is onderdeel van GRUTS, de jongerenlijn van de Erfgoedfabriek waarin de provincie Noord-Brabant een herbestemming zoekt voor grote erfgoedcomplexen. In een team werken studenten van allerlei opleidingen aan herbestemming, van eerste planvorming tot daadwerkelijke realisatie. Zij worden op deze manier gestimuleerd om samen te werken.  En het gaat echt ergens over, want het is de bedoeling dat de projecten ook daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Voor de studenten is deze botenloods hun tweede uitdaging. De loods is eind 19e en begin 20e eeuw gebruikt voor militaire doeleinden. ” Het gebouw is jarenlang verwaarloosd en grote delen zijn  ingestort. Dit weerhoudt de studenten er niet van om het gebouw nieuw leven in te blazen. Zij vragen betrokken Brabanders om mee te denken over een herbestemming. Zelf hebben ze ook ideeën verzameld, die variëren van een vogelhotel en een kantooratelier tot een privé-Spa.

Enthousiaste mensen met een geweldig idee kunnen dit delen met de studenten via Tim van de Sande, e-mail GRUTS@BRABANT.NL, of  06 – 8394 1436.  Wie weet staat dit concept binnenkort wel in Heijningen, naast het prachtige fort Sabina en het natuurgebied de Antoniegorzen.