Veel belangstelling voor Waterwijk Fijnaart

Geplaatst: 29-10-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Op 18 oktober sloot de eerste inschrijfperiode voor het nieuwbouwproject Waterwijk Fijnaart. De belangstelling is groot. In totaal is er ingeschreven voor 1.046 stroken (1 strook is 60 centimeter breed en ongeveer 30 meter (rijwoningen circa 27 meter) diep). De meeste interesse is er voor vrijstaande woningen (32). Verder is er belangstelling voor twee keer een twee-onder-een-kap woning en één rijtje van drie woningen.

Het gaat vooralsnog om reserveringen. De notaris heeft inmiddels geloot. Op 5 november volgt de reserveringsavond. Daar kiezen de inschrijvers de ligging van hun stroken op volgorde van de loting. Het kavel is vanaf dan voor hen gereserveerd. Uiterlijk drie maanden na het reserveren wordt de koopovereenkomst gesloten. Op dat moment is de verkoop definitief.

Start bouw 

Waterwijk Fijnaart wordt in fases ontwikkeld. In fase 1 kunnen kopers vanaf medio maart 2020 bouwen. 

Nieuwe inschrijvingsperiode

Gelet op de animo overweegt de gemeente om fase 2 ook op korte termijn uit te gaan geven. Daarbij geldt wel de randvoorwaarde dat na de reserveringsavond op 5 november blijkt dat fase 1 grotendeels is verkocht. Als dat het geval is, komt er een nieuwe inschrijvingsperiode. Nieuwe inschrijvers komen ná de huidige inschrijvers - die niet in fase 1 kunnen of willen bouwen - op de lijst. 

Wilt u meer weten over Waterwijk Fijnaart? Kijk dan op waterwijkfijnaart.nl