Veiligheidsdashboard voor spoorzone Moerdijk-Halderberge-Roosendaal gelanceerd

Geplaatst: 24-10-2016

Op maandag 24 oktober heeft staatssecretaris Sharon Dijksma het Veiligheidsdashboard officieel gelanceerd. Via dit communicatiemiddel kunnen inwoners van de drie gemeenten zich laten informeren over risico’s op en om het spoor. Belangrijkste doel is dat zij weten wat zij zelf kunnen doen in het geval van een risico of incident.

Het Veiligheidsdasboard is een initiatief van de gemeenten Moerdijk, Halderberge en Roosendaal en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Dit communicatiemiddel / speciale web applicatie informeert inwoners van de drie gemeenten over de risico’s en gevaarlijke situaties op en om het spoor. In geval van een incident bij het spoor worden zij direct gealerteerd met de melding wat ze moeten doen. Een testpanel met inwoners van de drie gemeenten heeft het Veiligheidsdashboard vooraf getest.

In het project Spoorzone van de gemeenten Moerdijk, Halderberge en Roosendaal in samenspraak met de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (VRMWB) is één van de speerpunten om  contacten met inwoners over spoorvraagstukken/risico’s/incidenten te verbeteren. Eén van de middelen die daarvoor ontwikkeld is, is het Veiligheidsdashboard.

Ga naar het Veiligheidsdashboard