Voorlezen voor de winst en voor ouderen

Geplaatst: 18-2-2020

Afgelopen maandagavond streden 16 schoolkampioenen om de felbegeerde titel van voorleeskampioen van de gemeente Moerdijk. Het niveau lag hoog en de jury had alle moeite om een winnaar te kiezen. Uiteindelijk ging Sophie Terpstra van basisschool de Neerhof met deze eer aan de haal. Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog een gezellige activiteit: voorlezen aan ouderen uit het verzorgingshuis van Surplus.

Jong leest voor oud

Voorafgaand aan de gemeentelijke voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd vond op donderdagmiddag 13 februari in Bibliotheek Zevenbergen een gezellige activiteit plaats, waarbij door de schoolkampioenen voorgelezen werd aan groepjes ouderen uit het verzorgingshuis van Surplus. Ook vertelden de ouderen over hun favoriete verhalen van vroeger. Het werd een bijzondere middag voor iedereen!

Ook in de komende maanden zal op een aantal momenten in een kleinere setting op zaterdagen door leerlingen van verschillende basisscholen voorgelezen worden aan groepjes bewoners van Surplus tijdens de activiteit 'Jong leest voor oud'.

Nationale Voorleeswedstrijd 2020

Afgelopen maandagavond streden 16 schoolkampioenen om de felbegeerde titel van voorleeskampioen van de gemeente Moerdijk in Theater de Schuur in Zevenbergen. De schoolkampioenen deden hun stinkende best. Het niveau lag hoog en de jury bestaande uit wethouder Eef Schoneveld, Programmamaker van Bibliotheek West-Brabant Mariska van Beek en de Moerdijkse kampioen van vorig jaar Alyssa van der Heijden had een zware taak. Voordat de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt werd, ontvingen alle schoolkampioenen voor hun inzet en prestatie het mooie boek De koning van Katoren van Jan Terlouw.  

Wij feliciteren Sophie Terpstra van basisschool de Neerhof uit Zevenbergen met haar overwinning! Zijmag de gemeente op 7 maart vertegenwoordigen in de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd in Goirle. Heel veel succes!