Voorstraat Fijnaart verfraaid

Geplaatst: 9-12-2016

De inwoners van Fijnaart hebben een verfraaide Voorstraat. Met nieuwe bestrating, led-verlichting, nieuw aangelegde parkeervakken, andere of nieuwe (ze zijn niet groter dan degene die er al stonden) bomen, een pleintje en ruimte voor terrassen. Ook de afwatering naar het riool is verbeterd. Vanmiddag tijdens de kerstmarkt ontstak wethouder Zwiers een vuurschaal en opende daarmee de vernieuwde Voorstraat officieel.

De inwoners zijn nauw betrokken geweest bij de keuzes. In eerste instantie via de werkgroep Levendig centrum vanuit het Gebiedsplan. Later zijn alle inwoners uit de Voorstraat benaderd. Samen is nagedacht over de uitgangspunten, hoe komt het er uit te zien verlichting, type bestrating, prullenbakken, etc.

Ook de jeugd heeft meegedacht. Leerlingen van het Technasium ontwierpen de vormgeving van de banken en de tafeltjes die er nu staan. In overleg met de heemkundekring is besloten om de molensteen en de wagensteen die er eerder lagen, op de Voorstraat te behouden.

Kerstmarkt

Binnen de werkgroep ‘levendig centrum’ werd gezocht naar een manier om de Voorstraat te openen. Zo ontstond het idee van een kerstmarkt waar ruim 30 ondernemers en verenigingen uit Fijnaart aan deelnamen.