Vragenlijst over vervoer in Moerdijk: vul hem in!

Geplaatst: 29-11-2016

Goede vervoersmogelijkheden zijn belangrijk voor de bereikbaarheid in onze gemeente. We zien volle bussen in de spits met scholieren en forensen. Maar ook (bijna) lege bussen in een aantal van onze steden en dorpen tijdens de daluren. Openbaar vervoerder Arriva heeft met goedkeuring van de provincie de dienstregeling in de gemeente Moerdijk de afgelopen periode versoberd. Wij zijn benieuwd wat u hiervan vindt? Geef uw mening door de vragenlijst in te vullen!

Gevolg van de versobering: sommige plaatsen zijn niet altijd meer per bus bereikbaar. Tijd om na te denken over andere oplossingen. De gemeenteraad buigt zich in 2017 over dit vraagstuk. Hoe zorgen we dat de inwoners van de gemeente Moerdijk zich in de toekomst goed kunnen verplaatsen? Belangrijke informatie daarbij is uw mening. Wat vindt u als inwoner belangrijk? Wanneer mist u vervoer? En welke oplossingen zouden daar bij passen? Om hier inzicht in te krijgen vindt in overleg met de gebiedstafels een onderzoek plaats. U krijgt in de periode van donderdag 1 tot en met zondag 18 december aanstaande op verschillende manieren de kans om een korte vragenlijst in te vullen:

  • U kunt de vragenlijst online vinden en invullen via www.moerdijk.nl/vragenlijst-vervoer
  • U kunt een papieren exemplaar
    • opvragen bij de gemeente Moerdijk als u belt met 14 0168. We sturen dan een exemplaar naar u toe
    • ophalen bij het dorpshuis in uw dorp of stad
    • ophalen bij het gemeentehuis
  • In de week van 5 december wordt de vragenlijst verspreid samen met de Moerdijkse Bode
  • De vragenlijst wordt in Willemstad, Helwijk en bijbehorend buitengebied door de bezorgers van de Ster huis aan huis verspreid op 10 december. In Fijnaart, Heijningen, Oudemolen, Zwingelspaan en bijbehorende buitengebied doen de bezorgers van Fenderts lokaal dat op 5/6 december (en dus niet via de Moerdijkse Bode).