Vuelta Café met 30 wielerliefhebbers

Geplaatst: 5-2-2020

Zondag 16 augustus is het zover. Dan komt de derde etappe van de Spaande wielerronde de Vuelta door onze gemeente. De wielrenners koersen langs Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Zevenbergen, Fijnaart en Klundert. We willen daar met z'n allen een mooi feestje van maken. Dinsdagavond is er met zo'n 30 wielerliefhebbers enthousiast gebrainstormd over hoe we dat aan gaan pakken. 

Het moet een feestje worden voor en door inwoners van de steden/dorpen. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om Moerdijk op de kaart te zetten. Tijdens de etappe vliegt er een helikopter boven het parcours om de mooiste plekken uit de regio in beeld te brengen. Op dinsdagavond is tijdens het Vuelta Café in De Stad Klundert hierover gebrainstormd. Wat zijn hotspots op de route? Ideeën waren er gelukkig volop!

Belangrijke plekken zijn de vesting Willemstad, Oude Molen en Rijk Zwaan en ook de Moerdijkse horeca gaan gezamenlijk aan de slag. Zij hebben onder andere plannen om een dikke bandenrace te organiseren bij de Stad Klundert en activiteiten te organiseren voor de jeugd na schooltijd tijdens het weekend. Vanuit Fijnaart is het plan om wijlen wielrenner Wim van Est, die geboren is in Fijnaart, groots te eren.

Tenslotte ontving wethouder Eef Schoneveld een plakkaat ‘doorkomstgemeente’ van directeur BrabantSport Michel Reinders.