Waterwijk Fijnaart uitverkocht

Geplaatst: 18-6-2021

Wethouder Désirée Brummans (l) legt een kavel voor inschrijvers (r). Foto gemeente Moerdijk.

Alle beschikbare bouwkavels in Waterwijk Fijnaart zijn uitverkocht. In totaal verrijzen de komende jaren 73 woningen in deze nieuwe woonwijk. Vanwege de grote belangstelling opende de gemeente de inschrijving voor fase 3 en 4 tegelijkertijd. Deze week was de reserveringsavond die ‘gesmeerd’ liep.

Wethouder Désirée Brummans (l) legt een kavel voor inschrijvers (r). Foto gemeente Moerdijk.

Sinds vorig jaar wordt er al druk gebouwd. In fase 1 en 2 van het project verkocht de gemeente 40 kavels. De eerste woningen zijn inmiddels al bewoond. Vanwege de grote belangstelling opende de gemeente de inschrijving voor fase 3 en 4 tegelijkertijd. En dat bleek niet voor niets, 54 belangstellenden schreven zich in. Zij konden deze week hun stroken grond kiezen op volgorde van loting door de notaris. 

Puzzel valt goed in elkaar

“En dat liep gesmeerd”, aldus een enthousiaste wethouder Désirée Brummans. “Alle grond van fase 3 en 4 is nu onder voorbehoud verkocht. De uitstekende ligging en het unieke concept dat je zelf de grootte van je kavel kunt bepalen zorgen voor veel interesse. Omdat het niet om vaste kavels gaat, moet je op zo’n reserveringsavond ook een beetje geluk hebben dat de puzzelstukjes letterlijk goed in elkaar passen. En dat was het geval. Alle kopers zijn tevreden de deur uit gegaan”.

De wethouder vervolgt: “De herkomst van de kopers loopt uiteen. Deels komen ze uit Fijnaart maar deels ook van buiten Fijnaart. Van ouders die hier gaan bouwen omdat de kinderen en kleinkinderen in Fijnaart wonen, tot jonge mensen die van buiten de gemeente terugkeren naar hun roots. Maar we hebben ook een perceel verkocht aan iemand die uit het buitenland terugkeert naar geboorteplaats Fijnaart.” 

Start bouw

Kopers kunnen direct aan de slag met de voorbereidingen. Als alle formaliteiten zijn afgerond, zoals het passeren van de akte en het regelen van een bouwvergunning, kan de bouw starten. De grond ligt er klaar voor.