Wethouder Désirée Brummans bouwt mee aan appartementen van Woonkwartier in Zevenbergschen Hoek

Geplaatst: 21-9-2021

Maandag 20 september plaatste wethouder Brummans een kalkzandsteen element in één van de appartementen van het nieuwbouwproject Plein 1940 in Zevenbergschen Hoek. Deze officiële eerste-steenlegging vierde Woonkwartier samen met de gemeente Moerdijk, aannemer Koers en met vertegenwoordigers van de dorpstafel. Omwonenden kregen een verrassing thuisbezorgd!

“12 appartementen op 1700 inwoners in Zevenbergschen Hoek is in verhouding best veel, en dat is ook nodig want de vraag is groot. Woonkwartier wil heel graag blijven bouwen, ook in de kleine kernen” zei Ruud van de Boom directeur van Woonkwartier. Ook sprak hij zijn waardering uit over de samenwerking met de gemeente en Koers, om deze nieuwbouw na een lange voorbereidingstijd te kunnen realiseren.

Hoe ver zijn we met de bouw?

Dit project kent een lange aanloop. En ook de start met het grondwerk was lastig, omdat er nog oude funderingsresten moesten worden weggehaald. Maar de fundering is inmiddels gelegd. De komende periode worden de vloeren én de kalkzandsteen binnenmuren verder afgemaakt. We hopen de gebouwen voor de zomervakantie van 2022 klaar te hebben.

Klik voor wonen

Er komen in totaal twaalf appartementen waarvan er tien in de sociale huursector worden verhuurd en twee in de vrije sector. Wilt u in aanmerking komen voor één van de appartementen? U kunt in de week van 4 oktober reageren via www.klikvoorwonen.nl.

De inrichting van de appartementen

De toekomstige huurders krijgen verschillende opties voor de keuken en de badkamer aangeboden. Daarom biedt Woonkwartier de woningen volgende maand al aan via Klik voor Wonen. Dan kan de aannemer de juiste materialen op tijd bestellen. Inwoners uit Zevenbergschen Hoek, die voldoen aan de voorwaarden voor doorstroming krijgen voorrang op dit aanbod.