Wethouder Kamp activeert 4.200 zonnepanelen bij ATM

Geplaatst: 12-1-2017

Wethouder Jaap Kamp heeft woensdag 11 januari 4.200 zonnepanelen geactiveerd op het dak van ATM in Moerdijk. Ter plaatse haalde hij de hoofdschakelaar over en activeerde hij daarmee de panelen die op 34 meter hoogte liggen.

Zonnige toekomst

Op het dak is een oppervlakte ter grootte van 1,5 voetbalveld aan zonnepanelen aangelegd. Deze hebben een jaaropbrengst van 1.120 megawatt uur (MWh). Omgerekend zou dit het verbruik zijn van circa 340 huishoudens. Met behulp van de SDE-subsidieregeling is voor 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in dit project. Immers alleen voor niks gaat de zon op.  

Eigen vermogen

ATM is voortdurend bezig met innoveren. Dit heeft er toe geleid dat voor 78% in de eigen energiebehoefte wordt voorzien. Voor de buitenwereld zijn dergelijk procesoptimalisaties vaak onzichtbaar. Zonnepanelen zijn voor het publiek bekend en zichtbaar. Vandaar dat aan deze ingebruikname extra aandacht is besteed.

“Dit zonne-energieproject van ATM is het grootste in de gemeente. Het bedrijfsleven én de overheid kunnen er een voorbeeld aan nemen. Ik ben dan ook trots dat een bedrijf uit onze gemeente hierin een voortrekkersrol vervult en op gebied van duurzame ontwikkeling de daad bij het woord voegt”, aldus wethouder Kamp voorafgaande de officiële ingebruikname.