Bereikbaarheid Willemstad 25-26 april en Koningsdag

Geplaatst: 22-4-2020

Na twee weekenden afsluiting, wordt gemotoriseerd verkeer komend weekend en Koningsdag gereguleerd toegelaten tot Willemstad. De gemeente Moerdijk wil met het oog op de verspreiding van het coronavirus nog steeds voorkomen dat het te druk wordt in (de vesting van) Willemstad. Tegelijkertijd wegen ook de belangen van ondernemers mee. Zeker nu duidelijk is dat de landelijke maatregelen worden verlengd. Met de nieuwe werkwijze houden we zoveel mogelijk rekening met beide aspecten. De maatregel is van kracht in het weekend van 25 en 26 april en op Koningsdag, van 10.00 tot 17.00 uur.

Normaal gesproken is de vesting van Willemstad alleen op zondagmiddag gesloten voor gemotoriseerd verkeer. De afsluiting van de vesting geldt nu het hele weekend en Koningsdag. Gemotoriseerd verkeer kan via het sluizencomplex naar Willemstad rijden tot op de parkeerplaatsen aan de Hellegatsweg en het Havenhoofd waar parkeren mogelijk is.

Regulering

Mochten de parkeerplaatsen te vol raken, dan wordt het toestromend verkeer beperkt. Het verkeer wordt in dat geval al buiten Willemstad geïnformeerd en tegengehouden. Dat zou kunnen leiden tot files en wachttijden. Bestemmingsverkeer wordt uiteraard doorgelaten.