Zevenbergen

Zevenbergen is een plaats met een gezellig winkelcentrum, restaurants en terrasjes. De oude kern van Zevenbergen is gelegen rond de vroegere haven, die echter gedempt werd. De winkelstraten Noordhaven en Zuidhaven geven aan waar de haven is geweest. Er zijn plannen om de haven weer te openen in 2018. Ook de sfeervolle Markt wordt heringericht, met ruim baan voor terrassen en evenementen. Meer hierover vindt u op www.centrumontwikkelingzevenbergen.nl.

Zevenbergen is omgeven door natuur, wat ideaal is voor rustige fiets- en wandeltochten. De naam Zevenbergen komt waarschijnlijk door de heuvels die al tijdens de Romeinse tijd aanwezig waren en in die tijd voor een natuurlijke verdediging zorgden. Het aantal heuvels was vermoedelijk echter geen zeven.

Museum Heemkundekring Willem van Strijen is gevestigd in een zogenaamde binnenboerderij uit de 18e eeuw. In het museum vind je een dorpswinkeltje uit 1900, een kamer met bedstee, een grote woonkeuken waar allerlei huishoudelijke attributen van vroeger zijn tentoongesteld en een kelder waar voorwerpen te bekijken zijn die afkomstig zijn uit opgravingen bij het kasteel van Zevenbergen en het fort Noordam.