Zevenbergseweg dicht in herfstvakantie voor werkzaamheden

Geplaatst: 22-10-2021

In de herfstvakantie legt de gemeente Moerdijk versmallingen aan in de Zevenbergseweg bij Klundert. De aanpassingen remmen de snelheid van het verkeer en verbeteren zo de veiligheid. Vanwege de werkzaamheden is de weg van 25 t/m 29 oktober dicht voor gemotoriseerd verkeer.

De eerste fase van de werkzaamheden aan de Zevenbergseweg werd in de zomervakantie afgerond: toen werd een gloednieuw fietspad aangelegd. De tweede en laatste fase van het werk valt in de herfstvakantie: dan verbeteren we de veiligheid van de weg door twee versmallingen te maken die de snelheid remmen.

Veiliger voor fietsers

De eerste versmalling komt na de kruising met de Klundertsedijk, aan de kant van Klundert. Op dit punt gaat de snelheid voortaan van 80 km/u naar 60 km/u. De tweede versmalling komt verderop, nabij Klundert, waar de fietsers die van of naar het nieuwe fietspad gaan zich mengen met het autoverkeer. Hier gaat de snelheid van 60 km/u naar 30 km/u.

Een week omrijden

Voor deze werkzaamheden is de Zevenbergseweg tussen de Klundert en de kruising met de Klundertsedijk (de weg naar Noordhoek) van maandag 25 tot en met vrijdag 29 oktober afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt een omleiding ingesteld. Dat geldt ook voor het openbaar vervoer, maar niet voor de hulpdiensten: die kunnen altijd over de weg. Ook fietsers kunnen de Zevenbergseweg blijven gebruiken tijdens de werkzaamheden: het fietspad blijft open.

Minder overlast

Naar verwachting gaat de weg op vrijdag 29 oktober aan het eind van de dag weer open. De werkzaamheden zijn bewust in de herfstvakantie gepland om de overlast zo beperkt mogelijk te houden: in de vakantie zijn scholieren thuis, is er minder woon-werkverkeer en rijden er minder bussen.