Sport en Welzijn Moerdijk: aanbod voor jeugd, cultuur en sport onder één dak

Geplaatst: 25-10-2017

Per 1 januari werken de buurtsportcoaches, cultuurcoach en jongerenwerkers samen in één organisatie en onder de vlag van MeerMoerdijk. De nieuwe werkgever wordt Sport en Welzijn Moerdijk. Dit is het resultaat van een aanbestedingstraject dat afgelopen zomer startte om een nieuwe werkgever te vinden. Eén van de voordelen van deze bundeling is dat de buurtsportcoaches, cultuurcoach en jongerenwerkers elkaar zo makkelijker vinden en activiteiten aanbieden die goed op elkaar aansluiten.

Sterk netwerk

Wethouder Eef Schoneveld is er blij mee: “Sport en Welzijn heeft ervaring met gebiedsgericht werken en dat sluit goed aan op ons werk met de gebiedsplannen. De buurtsportcoaches, cultuurcoach en jongerenwerkers gaan gebiedsgericht werken en zijn het aanspreekpunt voor inwoners bij vragen op het gebied van jeugd, cultuur en sport. Bovendien vormen ze op deze manier een sterk netwerk om de jeugd heen; het geeft overzicht. Je kunt nu makkelijker kijken naar het meest passende aanbod per school, zorgvraag of persoon in plaats van naar het soort activiteit. Dat betekent een betere bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Ik ben dan ook erg blij met deze samenwerking”.

MeerMoerdijk

Voorheen werkten de buursportcoaches van MoerdijkFit, de cultuurcoach van Bibliotheek VANnU en de jongerenwerkers van Surplus vanuit verschillende organisaties. Door hen nu vanuit SenW Moerdijk onder dezelfde vlag te laten varen van MeerMoerdijk (www.meermoerdijk.nl) ontstaat er betere afstemming en meer zicht op het totale aanbod.

Aanbod

Activiteiten die de buurtsportcoaches, de cultuurcoach en de jongerenwerkers organiseren en aanbieden variëren van sportclinics, een oppascursus voor jongeren of Koffie & Kids in de bibliotheek. En nog veel meer natuurlijk. Er bestaat een goede band met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), zodat eventuele hulp- of zorgvragen afgestemd worden.