Uiterlijk 1 juni: aanmelden voor Open Monumentendag

Geplaatst: 22-5-2019

Bent u eigenaar van een rijks- of gemeentelijk monument? Of eigenaar of beheerder van een gebouw met een historisch verhaal? Meld u dan uiterlijk 1 juni aan voor deelname aan de Open Monumentendagen op 14 en 15 september. Het landelijke thema is ‘Plekken van plezier’. 

Mooi extraatje dit jaar: de Open Monumentendagen vallen samen met de data waarop Stichting Cultuur Moerdijk (SCM) de jaarlijkse Kunst & Cultuur Route organiseert. Op een aantal locaties verzorgt de stichting exposities /activiteiten. Meer info: www.cultuurmoerdijk.nl.

Doet u mee?

De organisatie is in het bijzonder op zoek naar monumenten die opvallen vanwege hun architectuur of kunstzinnige details. Verder kunt u ook woningen of gebouwen aanmelden waaruit handwerk en vakmanschap spreekt, bijvoorbeeld met ambachtelijk stuc- en metselwerk, fraaie gevelstenen, wandbeschilderingen, tegeltableaus, houtwerk of glas-in-lood. Panden die in het programma worden opgenomen krijgen tijdens Open Monumentendag een vlag te leen. Daarmee is het monument een herkenbaar onderdeel van het evenement. 

Aanmelden

Dat kan tot uiterlijk 1 juni 2019 via www.openmonumentendag.nl/meewerkenHeeft u nog vragen of ideeën? Neem dan contact op met de organisatie via info@moerdijk.nl.