Bereikbaarheid Willemstad 18 en 19 april

Geplaatst: 15-4-2020

In navolging van het paasweekend is Willemstad ook op 18 en 19 april niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente Moerdijk continueert de maatregel om te voorkomen dat het te druk wordt in (de vesting van) Willemstad. De maatregel is van kracht van zaterdag 18 en zondag 19 april, van 10.00 tot 17.00 uur en geldt niet voor bewoners en bestemmingsverkeer.

Normaal gesproken is de vesting van Willemstad alleen op zondagmiddag gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Die afsluiting geldt nu het hele komende weekend. De gemeente vindt het nodig om de maatregel te continueren omdat afgelopen weekend bleek dat ondanks alle (landelijke) oproepen nog steeds de nodige bezoekers het mooie vestingstadje wilden aandoen.

Verkeersregelaars

Het verkeer wordt al buiten Willemstad geïnformeerd en tegengehouden. Zo staan er op diverse plaatsen tekstkarren en informatieborden. Verder staan op de volgende drie plaatsen verkeersregelaars:

  • Kruising Maltaweg / Noordlangeweg (één op de Maltaweg en één op de Noordlangeweg)
  • Kruising Steenpad / Zuidlangeweg
  • Entree vesting, aan het begin van de Landpoortstraat

Het is dus ook niet mogelijk gebruik te maken van de parkeerterreinen in de buurt van het stadje.

Vervolg

De gemeente houdt continu een vinger aan de pols. Afhankelijk van de situatie op straat, het weer én de berichten van de Rijksoverheid komende week, wordt besloten of en hoe de maatregelen voor Willemstad na 19 april doorgaan.