Column wethouder Eef Schoneveld - Ik ga naar Huis!

Geplaatst: 29-8-2017

Nieuwsbericht afbeelding

Een praatje maken, bakje koffie doen, ideeën over uw woonwijk of woonplaats neerleggen en bespreken, aan leuke activiteiten meedoen, informatie opdoen of advies vragen aan wijkagent of wijkzuster? Het kan allemaal in het Huis voor de Wijk en het is er voor iedereen. Maar wat kan er zoal, waar komt het Huis van de Wijk vandaan?

Door een goed samenspel tussen gemeente, Woonkwartier en Surplus kun je in elke van de elf woonplaatsen in onze gemeente terecht bij een Huis van de Wijk. Het Huis van de Wijk is een ontmoetingsplek. Voor u met plaatsgenoten, voor u met gemeente, voor gemeente met de mensen van welzijnsinstellingen, zorg of de wijkagent, andersom en natuurlijk iedereen onderling. Iedereen kan er terecht met vragen, ideeën of opmerkingen. Kortom: alles komt samen in het Huis van de Wijk. Letterlijk en figuurlijk.

Heel wat dorp- of stadsgenoten zijn u al voorgegaan, hebben al een kijkje genomen of hebben al wat (mede)georganiseerd. Elk Huis heeft dus zo zijn eigen beweging en levendigheid. Zo zijn er momenten om samen een bakje koffie te drinken, er zijn Huizen waar een pick-up point is ingericht voor boodschappen, in een aantal Huizen kun je terecht om samen een hapje te eten, in Willemstad hebben plaatsgenoten de groep WAS opgericht om activiteiten in Willemstad goed af te stemmen, er zijn voorlichtingsbijeenkomsten over dementie georganiseerd...allemaal ontmoetingen waar het Huis van de Wijk voor bedoeld is. In dorp Moerdijk is het Huis van de Wijk ook al een ‘anker’: in de Ankerkuil houdt het basisteam elke week een inloopspreekuur waar bij toerbeurt de woonconsulent, de wijkzuster of de sociaal werker bij aanwezig is. Zij zijn op hun beurt ook weer betrokken bij het belangenbehartigersoverleg en ze hebben regelmatig contact met bijvoorbeeld verenigingen, de wijkagent, de wijkzuster, MoerdijkFit en Surplus. In Klundert is appartementencomplex de Mauritshof het ontmoetingspunt waar mensen vijf ochtenden per week terecht kunnen voor een koffiemoment. Eén keer per maand kun je er een thema-maaltijd eten. Een gezellig, gezond en gezamenlijk initiatief dat weer een nieuw idee voortbracht: om de week koken mensen voor elkaar en natuurlijk eten ze dan ook samen. Kortom: een schot in de roos! Komt u ook naar Huis?

Meer weten over de huizen van de wijk? Bekijk onze advertentie (1.7 MB) die vorige week in de Moerdijkse Bode stond.