Column wethouder Thomas Zwiers - Grip op geld met een geldplan

Geplaatst: 12-4-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Geld. Je hebt er zelden te veel van en ook u kent ongetwijfeld de Loesje-poster “Aan het eind van m’n geld houd ik altijd een stuk maand over”. Meestal gaat het wel goed, met je geld en je administratie. Toch kan er zomaar iets veranderen in je portemonnee. Door ontslag, of ziekte. Of door pensioen. Of misschien door een erfenis of een leuk lot uit de loterij. Maar ook zonder dat er iets veranderd is het goed om een geldplan te hebben.

Een geldplan geeft inzicht en overzicht in je geldzaken. Het zorgt dat je grip hebt op je geld, het laat je zien hoe je slim met je geld kunt omgaan. En dat geeft rust en houvast.

In mijn werk als wethouder ontmoet ik veel verschillende mensen, met allerlei vragen en in allerlei situaties. Ik heb gemerkt dat veel problemen of kwesties over geld gaan, of ze beginnen bij geld. Nu maakt geld niet gelukkig, dat zie en weet ik ook wel. Daarvoor hoef ik alleen maar naar mijn gezin te kijken. Maar het helpt wel te voorkomen dat je zorgen krijgt. Het helpt je om (weer) leuke dingen te kunnen doen. Voor jezelf, voor je kinderen of voor later.

Daarom juich ik de aansluiting van onze gemeente bij het Startpunt Geldzaken van harte toe. Via het Startpunt Geldzaken kunt u online een geldplan invullen. Zo’n plan helpt je op weg naar jouw persoonlijke financiële doel. Er zijn zeven geldplannen in te vullen. Zo kun je een geldplan maken om te sparen, beleggen of af te lossen. Om aan je pensioen te werken, uit geldzorgen te komen of om (nog) beter rond te komen. Voor kinderen die 18 worden of voor gezinnen die zoeken naar ondersteuning voor de kinderen.

Voor iedereen is er wel een geldplan te maken. Ik raad het echt aan. Krijg grip op je geld, maak een geldplan op www.startpuntgeldzaken.nl. Het Startpunt werkt samen met dé specialisten op gebied van geld: het Nederlandse Nibud. Ofwel, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Het Nibud is onafhankelijk en geeft informatie en advies over de financiën van huishoudens.