Coronavirus: informatie voor ondernemers

Alle actuele informatie over het virus in en om Moerdijk, specifiek voor ondernemers.

Ook ondernemers in Moerdijk ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Voor ondernemers in de gemeente Moerdijk zijn er 2 plekken waar u terecht kunt met uw vragen:

 1. Algemene vragen

  Voor algemene vragen aan de gemeente Moerdijk kunt u contact opnemen met de Accountmanager Bedrijven bij de gemeente Moerdijk. Sommige vragen kunnen direct worden voorzien van een antwoord, andere vragen zullen op door specifieke afdelingen worden beantwoordt.

  Accountmanager Bedrijven

  Voor vragen kunt u contact opnemen met Joost van de Wiel als accountmanager bedrijven:

  Foto Joost van de Wiel.jpg 

  joost.van.de.wiel@moerdijk.nl
  06-15222914

 2. Financiële vragen

  Bent u ondernemer en wilt u hulp bij uw geldzaken of heeft u een laag inkomen? Ook voor u biedt de gemeente hulp. Via het platform voor ondernemers ziet u welke hulp er voor u als ondernemer is. Bekijk op de website van De6voorondernemers voor meer informatie.

  Veel ondernemers ervaren momenteel zorgen op onder andere het gebied van financiën. De gemeente Moerdijk heeft medewerkers die u graag te woord staan. Wellicht kunnen wij u kunnen helpen of anders doorverwijzen naar de juiste plek voor hulp.

  De ondernemers die woonachtig zijn in de gemeente Moerdijk kunnen contact opnemen met onze trajectbegeleiders via 14 0168. Of stuur een mail aan: schuldhulpverlening@moerdijk.nl 

  Ondernemers (woonachtig in de gemeente Moerdijk) die in nood dreigen te komen, zorgvragen hebben of psychische ondersteuning nodig hebben, kunnen dit melden bij het Meldpunt van de gemeente Moerdijk. Dat meldpunt is er voor iedereen! Het telefoonnummer is 0168 - 373 970

Overzicht ondersteuningsmogelijkheden en financiële regelingen 

Bent u niet opzoek naar persoonlijk contact over uw situatie met daarbij advies of een doorverwijzing op maat, maar direct op zoek naar de informatie over de financiële regelingen en of de ondersteunende partijen in de gemeente moerdijk? Dan vindt u hier meer informatie:

Landelijk

Rijksoverheid heeft voor ondernemers een pagina ingericht met informatie voor ondernemers en werkenden: Ondernemen en werken in coronatijd. Hier vindt u informatie over onder andere financiële regelingen, een sociaal pakket en de regels van uit rijksoverheid gedurende de coronacrisis.

De meeste vragen van ondernemers gaan over financiële regelingen. Kijk hiervoor op: Overzicht steun- en herstelpakket.

Lokaal

De lokaal uitgevoerde ondersteuningsmaatregelen die direct voortkomen uit de coronacrisis zijn komen ter vervallen. Dit waren de TOZO en TONK regeling.

Voor nu willen wij u als ondernemer wijzen op een versoepelde bestaande ondersteuningsregeling: Bijzondere Bijstand voor Zelfstandigen oftewel de BBZ. Meer informatie kunt u vinden via de website van het werkplein.

Naast de uitvoering van de hierboven genoemde regeling heeft het werkplein ook een overzicht van hulp voor ondernemers lokaal gemaakt. Deze ondersteuning kent een onderverdeling in personeel en toekomst, uw geldzorgen en welzijn.

Werkplein: Ondersteuning voor ondernemers

Eenmalige tegemoetkoming toezicht Corona toegangsbewijs

Ondernemers en verenigingen die verplicht zijn een corona-toegangsbewijs te controleren kunnen een eenmalige tegemoetkoming aanvragen. Lees hierover meer op 'Eenmalige tegemoetkoming toezicht Corona toegangsbewijs'.