Belangrijkste wijzigingen

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen op het gebied van sporten.

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen op het gebied van sporten.

 • Vanaf 29 april mag de jeugd tot en met 18 jaar weer samen onder begeleiding spelen, bewegen en trainen in de buitenlucht. Daarbij moeten de hygiënemaatregelen van het RIVM worden gevolgd.
 • Voor jeugd in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij tijdens het sporten onder begeleiding 1,5 meter afstand moeten houden. Voor de jeugd t/m 12 jaar geldt dat niet.
 • Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden.
 • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Dit geldt voor zowel buitensportaccommodaties als in de openbare ruimte
 • Sporthallen en andere indooraccommodaties blijven nog gesloten, met een uitzondering voor de binnen- en buitenzwembaden. Deze mogen weer open per 11 mei..
 • De zwembaden mogen vanaf 18 mei weer open. Door de zwembadsector, waaronder Vereniging Sport en Gemeenten, is het Protocol Verantwoord Zwemmen (647 kB) opgesteld. Dit protocol is leidend voor de wijze waarop het gebruik van de zwembaden mogelijk is. Het is aan de zwembaden zelf om te beslissen hoe en wanneer ze open gaan. Kijk voor de actuele informatie op hun eigen websites:
  - Zwembad SGZ Zevenbergen
  - Zwembad de Oester Fijnaart
  - Zwembad Ons Bad Willemstad 
  - Zwembad de Niervaert Klundert
  - Zwembad de Bosselaar Zevenbergen
  - Zwembad Fysiowave Zevenbergen en Klundert

Protocol gemeente Moerdijk: Verantwoord sporten

Mail gemeente 8 mei

Brief gemeente 30 april

Brief gemeente 24 april