Vragen over de jaarrekening? Stel ze live op Facebook

Geplaatst: 1-7-2020

Het college van burgemeester en wethouders heeft het jaarverslag en de jaarrekening 2019 ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad van Moerdijk. Hierin legt zij verantwoording aan de gemeenteraad af over het jaar 2019. Een mooi moment om weer met inwoners in gesprek te gaan over gemeentelijke financiën. Dit keer via een Facebook live sessie met wethouder Jack van Dorst.

De gemeente Moerdijk heeft een begroting van ruim 110 miljoen, dat is veel geld. Veel mensen hebben er ook een mening over. We geven te veel geld uit aan onderwerp X of juist te weinig aan onderwerp Y. In december 2019 deed de gemeente al een boekje open over de centen tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis.

Omdat niet iedereen naar het gemeentehuis kan of wil komen, ging wethouder Jack van Dorst in maart online in gesprek met inwoners. Precies rond het moment waarop de jaarlijkse aanslag voor de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen bij veel inwoners op de mat valt. “Dat beviel heel erg goed, ik heb veel vragen kunnen beantwoorden. Ook in de weken daarna ben ik er nog regelmatig op aangesproken. Voor veel inwoners zijn de financiën van de gemeente misschien een ver van hun bed show. Maar vergis je niet, ze hebben wel degelijk invloed. Op je eigen portemonnee, via de gemeentelijke belastingen, maar bijvoorbeeld ook op de subsidie van jouw vereniging of voorzieningen in je buurt. Het aanbieden van de jaarrekening en het jaarverslag aan de raad is weer een mooi natuurlijk moment om toelichting te geven aan inwoners die daar behoefte aan hebben.”

Facebook live, 7 juli 19.30 uur

Op dinsdag 7 juli zit wethouder Van Dorst om 19.30 uur thuis achter zijn pc om vragen te beantwoorden tijdens een live sessie via de Facebookpagina van de gemeente Moerdijk. Het indienen van vragen is al eerder mogelijk, houd de Facebookpagina en website van de gemeente in de gaten!