Binnenkort fietsverlichtingscontrole bij Markland College Zevenbergen

Geplaatst: 27-11-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Binnenkort is weer de jaarlijkse fietsverlichtingscontrole bij het Markland College Zevenbergen. Gemeente Moerdijk, Politie, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en het Markland College organiseren dit samen om de verkeersveiligheid voor fietsende, naar schoolgaande kinderen te verbeteren.  

Controle fietsverlichting

De fietsverlichtingscontrole gaat in de ochtend van start. Fietsende leerlingen worden dan bij het Markland College Zevenbergen door de politie en Veilig Verkeer Nederland gecontroleerd of de fietsverlichting in orde is. Wanneer dit het geval is, krijgen de leerlingen tijdens de fietsverlichtingscontrole van VVN een leuke gadget. 

Verkeersveiligheid

“Ieder jaar besteden we samen met politie, VVN, het Markland College Zevenbergen en de gemeente Moerdijk aandacht aan deze fietsverlichtingscontrole. We vinden het van belang om de verkeersveiligheid voor fietsende, naar schoolgaande kinderen te verbeteren. We blijven hier aandacht voor vragen tijdens deze donkere dagen. Zorg dus als je op pad gaat dat je goed zichtbaar bent op de fiets”, licht wethouder Zwiers toe.