Koningin Julianastraat Fijnaart

Geplaatst: 8-5-2020

Het is zover. De Koningin Julianastraat zal komende maanden heringericht gaan worden. Op 11 mei 2020 start aannemingsbedrijf Elshout en de Bont met werkzaamheden.

De riolering in de Koningin Julianastraat is toe aan groot onderhoud en gaat daarom op de schop. Daarbij richten we meteen de straat opnieuw in. De nieuwe inrichting is gebaseerd op het definitief ontwerp dat we vorig najaar presenteerden. Daarin hebben we zo veel mogelijk wensen meegenomen die u en andere inwoners meldden tijdens twee bewonersavonden, een speciale wandeling en in een enquête. 

Communicatie

De bewonersbijeenkomst waarin wij u wilde informeren over de aanstaande werkzaamheden kan vanwege de maatregelen rondom het coronavirus niet doorgaan. We vinden het wel belangrijk om u goed op de hoogte te houden gedurende de werkzaamheden. Dit gaan we doen via de onderstaande manieren.

1. De Bouwapp

De aannemer maakt tijdens de uitvoering gebruik van een omgevingsapp waarin u alle informatie over het project kunt vinden. Hierin worden updates geplaatst over de voortgang van de werkzaamheden. Ook kunt u via de app vragen stellen aan het projectteam van het werk. De app ‘de BouwApp’ is gratis beschikbaar in de Playstore en Appstore In deze app kunt u zoeken op “Onderhoud Koningin Julianastraat” via de zoekfunctie of via de kaart zoeken op locatie. Wij raden u aan gebruik te maken van de app en zo op een gemakkelijke en leuke manier op de hoogte te blijven van de voortgang van de werkzaamheden.

2. Informatiebord

Bij het bankje op de kruising Kerkring-Koningin Julianastraat is een informatiebord geplaatst. Hierin zullen we de actuele planningen en mededelingen hangen.

3. Toezichthouder gemeente Moerdijk

Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met onze toezichthouder Ted Martens via zijn mobiele nummer 0630635308 of via het emailadres: ted.martens@moerdijk.nl. Hij is gedurende de werkzaamheden voor u het eerste aanspreekpunt.

Waar wordt er gewerkt en wanneer kunt u hinder verwachten?

Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd, waardoor de omgeving beter bereikbaar blijft en de overlast beperkt wordt. De aannemer informeert u tijdig wat de werkvolgorde (fasering) is en wanneer er (tijdelijke) afsluitingen zijn. De werkzaamheden zullen tot medio oktober duren.

Van 28 april t/m 10 mei zijn de voorbereidende werkzaamheden opgestart zoals het inrichten van het werkdepot, plaatsen verkeersmaatregelen, inrichten van de bouwapp e.d. Vanaf 11 mei starten de fysieke werkzaamheden. De werkzaamheden zullen op de kruising Kerkring – Koningin Julianastraat starten. Als uw straatdeel is afgesloten, is uw woning te voet te bereiken. U hoort van de aannemer wanneer we uw straatdeel afsluiten.

Planning

22 oktober 2018 Bewonersavond doorspreken definitief ontwerp
Oktober 2018 Uitwerking DO naar bestek
Maart 2019 Kap bomen
20 augustus 2019 Maken proefsleuven t.b.v. Brabant water en Enexis
Begin november 2019 Informatieavond
Maart-April 2020 Aanbesteding
Medio April 2020 Bouwkundige vooropname
Eind April 2020 Bewonersbijeenkomst doorspreken werkzaamheden
Mei-Oktober 2020 Uitvoering

Veel gestelde vragen

Kan ik het definitieve ontwerp inzien?

Het definitieve ontwerp kunt u onderaan de pagina terugvinden of hier downloaden: Werktekening oost en Werktekening west

Bij wie kan ik terecht voor vragen gedurende de uitvoering?

Mocht u vragen hebben over de uitvoering dan kunt u altijd contact opnemen met onze toezichthouder Ted Martens. Via zijn mobiele nummer 0630635308 of via het emailadres: ted.martens@moerdijk.nl. Hij is gedurende de werkzaamheden voor u het eerste aanspreekpunt.

Hoe lang de werkzaamheden duren. Is er een planning?

Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd, waardoor de omgeving beter bereikbaar blijft en de overlast beperkt wordt. De totale werkzaamheden gaan tot ongeveer begin oktober duren. Gedurende de bouwvak vakantie zal de straat toegankelijk zijn.

  • Fase 1A: 4-5-20 t/m 20-5-20 (kerkring –begin Koningin Julianastraat)
  • Fase 1: 25-5-20 t/m 26-6-2020 ( Gedeelte Koningin Julianastraat tot aan kruising Van Disstraat)
  • Fase 2: 29-6-2020 t/m 9-10-20 ( vanaf kruising van Disstraat tot Beneden Kadedijk). Deze fase zal nog verder onderverdeeld worden in tussen fasen. Zodra deze bekend is zal deze gecommuniceerd worden

Heeft u nog vragen?

Mocht u echter nog vragen hebben m.b.t. de uitvoering dan kunt u altijd contact opnemen met onze toezichthouder Ted Martens. Via zijn mobiele nummer 0630635308 of via het emailadres: ted.martens@moerdijk.nl. Hij is gedurende de werkzaamheden voor u het eerste aanspreekpunt. 

Documenten

Bewonersbrieven

Tekeningen

Achtergrondinformatie