Alleen samen: dus geen activiteiten organiseren tijdens Koningsdag

Geplaatst: 16-4-2020

Samen staan we sterk! Om het coronavirus in te dammen moeten we ons aan een aantal maatregelen houden. We zijn blij om te zien dat dat in onze gemeente op een uitzondering na prima lukt! Helpt u ook op Koningsdag weer mee?

Dit jaar zal Koningsdag anders worden dan voorgaande jaren. Alle activiteiten zijn afgelast in onze strijd tegen het coronavirus. Toch krijgen we nog regelmatig de vraag of er, bijvoorbeeld, een spellendag voor kinderen mag worden georganiseerd op Koningsdag. Helaas mag dit niet.

Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat het virus zich niet te snel verspreidt. Dat de mensen in (maatschappelijke) gezondheidszorg het volhouden en dat kwetsbare mensen beschermd zijn. Daarom geldt ook in Moerdijk de landelijke noodverordening en mogen er geen activiteiten georganiseerd worden. Ook niet op Koningsdag.

Samenkomsten van meer dan twee personen: niet toegestaan

Samenkomsten met meer dan twee personen mogen momenteel gewoonweg niet. Helaas zien we met regelmaat dat jongeren toch een groep vormen. We begrijpen ook wel dat het lastig is om zolang thuis te zitten en vrienden weinig te zien. Als jongere voel je je misschien minder kwetsbaar voor het virus. Mis je je vrienden. Maar toch…ook jongeren kunnen flink last krijgen van het virus en: al heb jij er geen last van: je kunt het wél doorgeven aan iemand met een slechtere gezondheid. Voor wie het virus levensbedreigend en soms zelfs dodelijk kan zijn.

Alleen samen krijgen we corona onder controle

Daarom: geen activiteiten. Help mee dit zo kort mogelijk te laten duren en houd je aan de maatregelen. 1,5 meter afstand, vaak handen wassen, in je elleboog niezen en niet in groepen bij elkaar. #alleensamen (Toch) een heel fijne Koningsdag gewenst!