Welke Moerdijkse ondernemer verdient De Groene Pluim?

Geplaatst: 9-9-2020

Bedrijven die goed bezig zijn op het gebied van duurzaamheid en sociaal ondernemen maken kans op de onderscheiding: De Groene Pluim. Bent u of kent u dé Moerdijkse ondernemer die deze pluim verdient?

Meld u aan of draag iemand voor via degroenepluim.nl.

Bewust ondernemen

Moerdijk wil in 2050 een energieneutrale gemeente zijn. Dit kan de gemeente niet alleen. De gemeente bereikt dit doel samen met de inwoners en ondernemers. In Moerdijk zijn verschillende ondernemers bewust duurzaam bezig. Zij kunnen andere ondernemers inspireren om hun onderneming te verduurzamen. De Groene Pluim is niet persé voor het grootste of best presterende bedrijf, maar voor de ondernemer die goed en bewust bezig is. Eén keer eerder werd de pluim al in de gemeente uitgereikt, aan Bras Fijnaart. In 2020 krijgt het een vervolg. Krijgt uw bedrijf de tweede?

De Groene Pluim; geen eindstation maar juist een begin

De Groene Pluim is een initiatief van VNO-NCW Brabant/Zeeland en is ontstaan om bedrijven die duurzaam ondernemen te erkennen, waarderen en stevig te positioneren. De Groene Pluim dient als stimulans tot meer, beter en vooral ook gezamenlijk duurzaam ondernemerschap. Ondernemers die klimaatverandering aanpakken of die zich inzetten voor duurzame consumptie en productie, die ondernemers verdienen de Groene Pluim. De Groene Pluim is daardoor ook geen eindstation maar juist een begin. Door u aan te sluiten maakt u deel uit van een groep ondernemers die positief van zich laat horen.

De Groene Pluim heeft gekozen voor vier Global Goals als basis:

  1. Eerlijk werk en economische groei
  2. Verantwoorde consumptie en productie
  3. Klimaatactie
  4. Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Herkent u zichzelf in bovenstaande goals? 

Meld uw bedrijf dan aan of draag een (collega)ondernemer voor. Doe dit uiterlijk 30 september 2020, heel eenvoudig via degroenepluim.nl/doe-mee. Hier vindt u ook meer informatie. Heeft u zich al eerder aangemeld? Dan hoeft u dit niet nog een keer te doen.