Neem een kijkje in de Zevenbergse haven

Geplaatst: 5-2-2021

Van bouwput tot bezienswaardigheid: het afgelopen jaar transformeerde het centrum van Zevenbergen volledig. Benieuwd hoe dat in zijn werk ging? Bekijk de video's!

Wie de afgelopen twee jaar niet in Zevenbergen kwam, kent het centrum niet meer terug. Een imposante haven, een prachtig vernieuwd marktplein en in de komende jaren completeren de nieuwbouw aan de Markt en de Stoofstraat de grote opknapbeurt van het stadshart.

Bekijk de bouw

In opdracht van de gemeente Moerdijk filmde de Zevenbergse videograaf Richard Farla de werkzaamheden. Deze video's vind je op het YouTube-kanaal van Centrumontwikkeling Zevenbergen. Je ziet bijvoorbeeld hoe in één weekend de duiker onder de N285 werd aangelegd. Of hoe de Markt transformeerde. Gloednieuw is het jaaroverzicht 2020, waarin de haven zijn huidige vorm krijgt.

Rondleiding door de havenbak

In september 2020 stond een grote rondleiding over de bouwplaats op de planning. Door de coronamaatregelen kon die niet doorgaan: een fikse teleurstelling voor de vele belangstellenden. En voor het bouwteam, dat trots is op het werk en het dolgraag wilde laten zien.

Om iedereen toch een kijkje achter de schermen te geven, is in november een digitale rondleiding gemaakt. Die is opgenomen met een 360 graden-camera, waardoor kijkers tijdens de rondleiding om zich heen kunnen kijken. Op de computer werkt dat met je muis, wie mobiel kijkt kan zijn telefoon of tablet bewegen (dit werkt alleen als je de rondleiding kijkt in de YouTube-app, niet via de browser). Heb je de rondleiding nog niet gezien? Bekijk hem alsnog!