Centrum Zevenbergen afgesloten van 16-18 september

Geplaatst: 8-9-2022

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 september viert Zevenbergen de officiële opening van de haven en de eerste Zevenbergse Havendagen. Vanwege deze evenementen is het centrum dat weekend afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers.

Ruim anderhalf jaar nadat het eerste water tussen de kademuren stroomde, vieren we de metamorfose van het Zevenbergse centrum met een spetterend feestweekend op 16, 17 en 18 september. De coronapandemie zorgde voor uitstel, maar zeker niet voor afstel.

Openingsshow

Het weekend start met een spectaculaire openingsshow op vrijdagavond 16 september vol theater, muziek, zang en dans, uitgevoerd door meer dan 200 vrijwilligers. Inloop vanaf 19 uur, de show start om 20 uur, toegang is gratis.

Eerste Zevenbergse Havendagen

Het openingsfeest, waarvan de gemeente Moerdijk de organisator is, gaat naadloos over in de eerste Zevenbergse Havendagen op zaterdag en zondag, georganiseerd door Ondernemers Vereniging Zevenbergen. Met onder andere een grote braderie, sport, spel en een bomvol podiumprogramma met lokaal talent en landelijk bekende artiesten. Met dank aan lokale sponsors zijn ook de Havendagen gratis toegankelijk voor iedereen.

Markt en haven afgesloten

  • De opbouw van de podia op de Markt start op dinsdag 13 september. Er wordt vooral gewerkt op het horecaplein en het eerste deel van de Markt tussen de Molenstraat en de Hervormde Kerk. De Markt blijft tijdens de opbouwdagen bereikbaar, maar u kunt verkeershinder ervaren. De weekmarkt is op 15 september eenmalig op het plein voor het gemeentehuis.
  • Vanaf vrijdag 16 september 16 uur zijn de Molenstraat en een aantal andere wegen rond de haven afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. Parkeren op deze wegen is verboden tot zondag 18 september 22 uur. Dit wordt aangegeven met hekken en borden. Er geldt een wegsleepregeling. Bezoekers kunnen parkeren op de reguliere parkeerplaatsen, zoals de Kasteeltuin en voor het gemeentehuis.
  • Afbouw van de podia op de Markt vindt plaats op maandag 19 september tot 20 uur.
  • Het centrum blijft altijd bereikbaar voor hulpdiensten.

Meer informatie

Gedetailleerde informatie over de verkeersmaatregelen vindt u in de folder van de Havendagen die in augustus huis-aan-huis is bezorgd bij omwonenden van het evenement.

Meer informatie over het programma van het weekend staat op de website van de Havendagen